18 april – Amsterdamse taxichauffeurs demonstreren voor gelijk speelveld

18 april – Amsterdamse taxichauffeurs demonstreren voor gelijk speelveld

Op 18 april demonstreren Amsterdamse TTO-chauffeurs en chauffeurs uit de grote steden vanaf 11.15 uur op de Dam in Amsterdam voor een gelijk speelveld in de taxisector. De actie wordt georganiseerd door FNV Taxi. Voornaamste eis is dat de vijf grote gemeenten hun verantwoordelijkheid nemen in het taxibeleid. De actievoerende chauffeurs willen af van de ongelijkheid tussen verschillende groepen chauffeurs. De oneerlijke concurrentie moet stoppen en er moet een betere controle en handhaving komen. Ook moet er gekeken worden of er een volumebeleid gecreëerd kan worden – een taxistop in Amsterdam is noodzakelijk volgens de vakbond. Tenslotte: het TTO-beleid moet ook voor platformchauffeurs gelden.

FNV Taxi wil een duidelijk signaal geven en nodigt naast de taxichauffeurs wethouder Sharon Dijksma uit om de eisen van de chauffeurs in ontvangst te komen nemen. De bond geeft aan niet te zullen stoppen voordat de lokale politiek in beweging komt.

Omdat de (parkeer)ruimte op en bij de Dam beperkt is, vraagt de FNV chauffeurs per openbaar vervoer of carpoolend te komen.

  • FNV Taxi organiseert taxi-demonstratie in Amsterdam.

Een reactie plaatsen

css.php