ADL toont Enviro500 dubbeldekker en Enviro200 lichte bus op Busworld in Kortrijk

ADL toont Enviro500 dubbeldekker en Enviro200 lichte bus op Busworld in Kortrijk

De Britse autobusfabrikant Alexander Dennis Limited (ADL) presenteert dit jaar twee bussen op Busworld in Kortrijk. De Enviro200 en Enviro500 modellen tonen zowel het design als de kwaliteit van deze best-verkopende lichtgewicht single-deck en double-deck bussen. ADL is vastbesloten om hun voordelen ook op de continentale Europese markt te brengen.

Voor de eerste keer zal ADL zijn producten en diensten tentoonstellen op Europa’s toonaangevende busshow, Busworld. De marktleider van de Britse bus- en touringcarmarkt en ’s werelds grootste fabrikant van dubbeldekkbussen, presenteert twee bussen in hal 1 presenteren, op stand 113.

ADL’s aanwezigheid op Busworld bouwt voort op het recente succes van ADL op de Europese markt, waar het Zwitserse PostAuto 19 drie-assige dubbeldeksbussen bestelde. Een van deze Enviro500 bussen zal in Busworld zijn te vinden. Op basis van haar wereldwijde ervaring van 100 jaar heeft ADL het modulaire ontwerp van ‘s werelds best verkochte dubbeldeksbus aangepast aan de eisen van PostAuto. De 12.9m lange bussen hebben drie deuren en twee trappen en bieden 79 passagiers plaats in een airconditioned interieur.

De Enviro200, die in verschillende lengtematen geleverd kan worden, is dan weer ‘s werelds best-verkopende lichtgewicht single-deck bus. Dit brandstof-efficiënte en zeer manoeuvreerbare voertuig is op Busworld te vinden in de specificaties van Transport for London (TfL). Het 10,4 m lange voertuig is bedoeld voor de dubbeldekkervloot van Abellio in de Britse hoofdstad.

  • De eerste van 19 ADL Enviro 500-dubbeldekkers voor het Zwitserse PostAuto.

Een reactie plaatsen

css.php