Amsterdam maakt filmpje over doelgroepenvervoer

Amsterdam maakt filmpje over doelgroepenvervoer

Doelgroepenvervoer is aangepast vervoer voor ouderen, gehandicapten en/of mensen met een aandoening die niet zelfstandig met eigen vervoer of het OV kunnen reizen. Gemeente Amsterdam wil met het programma ‘Doelgroepenvervoer, van A naar B’ dit vervoer in de toekomst vooral vanuit de behoefte van de klant organiseren. Hiervoor is een film gemaakt met persoonlijke verhalen.

Naast deze persoonlijke verhalen is CROW gevraagd om de algemene perspectieven te laten zien van doelgroepenvervoer, wat weer mooi aansluit bij het programma van de Netwerkdag Collectief Vervoer op 18 januari 2018 in Rotterdam. CROW’er Carola Prins komt aan het woord.

In veel gemeenten is sprake van een wirwar van contracten en aanbestedingen met een focus op efficiency. CROW bespreekt de volgende onderwerpen:

* Veel bedrijven hebben tegen steeds lagere prijzen hun dienstverlening aangeboden.

* Het roer moet om, er moet ruimte komen voor innovatie en betere kwaliteit.

* Innovatief contracteren biedt zeker mogelijkheden. Zo hebben verschillende gemeenten alle regelingen samengevoegd en integraal aanbesteed of een scheiding aangebracht tussen vervoersregie en uitvoering.

CROW volgt deze ontwikkelingen op de voet en is erg benieuwd of deze nieuwe vormen van aanbesteding ook voor de gebruikers leiden tot een beter aanbod en betere kwaliteit van dienstverlening.

Bekijk het hele filmpje van gemeente Amsterdam

Congres over doelgroepenvervoer: https://vimeo.com/237318053#t=7m51s

  • Amsterdam zoekt naar een andere aanpak van doelgroepenvervoer.

Een reactie plaatsen

css.php