Amsterdam: Openbare snellaadcapaciteit groeit bijna 50 procent

Amsterdam: Openbare snellaadcapaciteit groeit bijna 50 procent

De elektrische taximarkt blijft groeien, aldus het Amsterdamse Taxiteam. In totaal rijden er nu bijna 1.000 elektrische TTO-taxi’s in Amsterdam (en 445 groengas taxi’s). Dit is bijna 20% van het totale aantal TTO- taxi’s in de stad en goed voor bijna 9 miljoen schone taxikilometers! In 2018 laadden deze taxi’s 124.514 keer hun elektrische taxi’s op. Het netwerk van openbare snelladers wordt daarom uitgebreid. Er zijn momenteel dertien snelladers in de stad.

Als het weer het toelaat, staan er eind februari zes extra snelladers in Amsterdam. Taxichauffeurs kunnen dan ook gebruikmaken van de vier openbare snelladers aan Tijnmuiden en aan de Europaboulevard (vier in plaats van twee snelladers).

In de planning voor dit jaar staat in ieder geval ook nog uitbreiding van één naar twee snelladers aan het Pauwenpad en toevoeging van vier openbare snelladers aan de Anthony Fokkerweg. Dit betekent meer mogelijkheden om snel tussen de ritten door op te laden. “We zijn ons bewust dat extra snelladers zeer welkom zijn, zeker bij taxichauffeurs,” schrijft het Taxiteam. “We doen er alles aan om verdere uitbreiding te realiseren. Net als bij de andere openbare snelladers zijn hier ook andere gebruikers toegestaan.”

De locaties waar nieuwe snelladers komen te staan, stemt de gemeente altijd af met de TTO-directies. Vanwege de signalen die we ontvangen, verkennen we op dit moment de mogelijkheid om het aantal snelladers op de bestaande locaties uit te breiden, waaronder die aan het Stationsplein. Daarnaast onderzoeken we twee aanvullende openbare snellaadlocaties in Noord en Zuidoost om de spreiding over de stad te verbeteren.

  • Openbare snellaadcapaciteit in Amsterdam groeit bijna 50 procent

Een reactie plaatsen

css.php