Amsterdam: Standplaatsonderzoek met beeldherkenningscamera’s

Amsterdam: Standplaatsonderzoek met beeldherkenningscamera’s

De Hogeschool van Amsterdam ontwikkelt samen met de Gemeente Amsterdam beeldherkenningssoftware voor camera’s. De camera’s worden geplaatst bij de nieuwe snelladers op de Europaboulevard en op een nader te bepalen taxistandplaats in Amsterdam. Op de taxistandplaats worden dag en nacht voertuigen, waaronder taxi’s en passagiers geteld. De camera’s herkennen of een auto een taxi is, hoeveel mensen aanwezig zijn, hoeveel mensen instappen en hoeveel wachtende taxi’s er zijn. Deze tellingen helpen de gemeente om the bepalen of het aantal schone taxi’s in de stad voldoende is om aan de vraag naar taxivervoer bij nog te ‘verschonen’ taxistandplaatsen the voldoen. De exacte locatie voor dit deel van het onderzoek volgt nog.

Het cameraonderzoek bij de snelladers op de Europaboulevard moet inzicht geven in hoeverre snellaadstations worden gebruikt door taxi’s en andere voertuigen. Is het aantal snellaadstations voldoende voor de behoefte van taxichauffeurs? Het project loopt op beide locaties vanaf maart tot en met juli 2019. De op de camera geïnstalleerde software interpreteert de camerabeelden maar slaat de beelden niet op. De privacy komt daardoor niet in gevaar: de camera’s registreren alleen aantallen.

• Samen met de Hogeschool van Amsterdam ontwikkelt de gemeente Amsterdam beeldherkenningssoftware voor standplaatsonderzoek met beeldherkenningscamera’s.

Een reactie plaatsen

css.php