Arcadis België groeide in 2017 met 75 werknemers

Arcadis België groeide in 2017 met 75 werknemers

Met meer dan 800 medewerkers mag Arcadis België zich vandaag één van de grootste adviesbureaus op de Belgische markt noemen. In 2017 werd het personeelsbestand met meer dan 75 werknemers versterkt.

Kristof Peperstraete, CEO voor België en zelf al 20 jaar bij Arcadis zag het bedrijf groeien: “In 1995 kreeg Arcadis voet aan wal in België door de overname van Gedas, een bedrijf uit de Kempen met op dat ogenblik zo’n 150 medewerkers. Versterkt door verschillende overnames kende Arcadis België vanaf dan een gestage groei. Tijdens de crisisperiode in 2008 stagneerde deze groei. Grote investeringen bleven uit, de sector kende een moeilijke periode. Daar komt sinds enkele jaren weer verandering in. Zowel bedrijven als overheden investeren opnieuw volop en focussen meer dan ooit op de evolutie naar een circulaire economie waarin smart cities en smart buildings de norm zijn en mobiliteit en duurzaamheid centraal staan.”

Arcadis België zag in 2017 een verhoogde activiteit in haar vier expertisedomeinen milieu, water, gebouwen en infrastructuur. Als partner voor projecten zoals de Ring rond Brussel, de uitbreiding van de Brusselse metro, de Oosterweelverbinding, de overkapping van de ring in Antwerpen, de verhoging van de bruggen over het Albertkanaal, de ontwikkeling van woon-en shoppingcenter Rive Gauche in Charleroi en verschillende klimaatadaptatiestudies, milieueffectenrapporten en landschapsinrichtingen staat Arcadis vandaag sterk in de markt. Hiervoor werden in 2017 heel wat diverse en gespecialiseerde profielen aangeworven. “De concurrentie om getalenteerde mensen aan te trekken neemt alsmaar toe” voegt HR Directeur Wim Waterschoot toe. “We hebben op dit moment over heel België nog meer dan 60 openstaande vacatures voor ingenieurs, technisch tekenaars, werfopvolgers, constructie managers en ondersteunende functies.”

  • Arcadis België groeide vorig jaar met 75 medewerkers.

Een reactie plaatsen

css.php