Arriva: “Snelste groei van contactloos betalen in bus en tram”

Arriva: “Snelste groei van contactloos betalen in bus en tram”

Deze maand is de vijf miljardste contactloze betaling gedaan, vijf jaar na de eerste contactloze betalingen in Nederland. Inmiddels is 59 procent van alle pinbetalingen contactloos.

In bus en tram zijn in 2018 bijna drie keer zoveel contactloze betalingen gedaan als in 2017. Daarmee was het OV de branche waarin contactloze betalingen veruit het snelste zijn gestegen. In totaal, voor alle branches, is het aantal contactloze betalingen in 2018 met de helft toegenomen.

Om de vijf miljardste contactloze betaling luister bij te zetten, werd die vandaag ceremonieel op de foto gezet in Arriva-bus 140 van Tilburg naar Den Bosch. “Zeker in de bus is contactloos betalen een enorme uitkomst,” zegt Arriva-chauffeuse Lisa Werner. “Het gaat veel sneller en het is veiliger. Er valt niets meer bij mij te halen door overvallers. Voor die kleine bedragen is contactloos betalen reuze makkelijk, meestal zonder pincode.” Arriva Nederland voerde eind 2016 als eerste openbaarvervoerbedrijf in Nederland cashloos betalen in al haar bussen in.

  • Arriva: “Snelste groei van contactloos betalen in bus en tram”

Een reactie plaatsen

css.php