België: Skireizen met de touringcar populair tijdens de krokusvakantie

België: Skireizen met de touringcar populair tijdens de krokusvakantie

Het komende weekend van vrijdag 9 tot zondag 11 februari vertrekken er, zoals jaarlijks, vanuit verschillende opstapplaatsen over heel België zo’n 14.600 landgenoten in 295 touringcars op skivakantie. Bij de start van de krokusvakantie zijn touringcarreizen duidelijk populair. Een 30-tal touringcarbedrijven zetten hun grote voertuigen in om de Belgen snel op de skilatten te krijgen in Oostenrijk, Italië en Frankrijk.

Bij de start van de krokusvakantie heerst er heel wat drukte in de touringcarsector. Een 30-tal bedrijven zetten hun vloot in om Belgen vlot naar de skigebieden te brengen. En dat zijn er heel wat: maar liefst 14.600 landgenoten, ongeveer een kwart van alle wintersporters, reizen met de touringcar naar de sneeuw.
 Verschillenden touringcarbedrijven hebben trouwens een jarenlange traditie in skireizen en een trouw publiek dat gaat skiën. Dit type reizen is voor hen een meer dan welkome gelegenheid om de voertuigen tijdens de winter in actie te houden. Jaarlijks verzorgen de touringcarondernemingen zo’n 100.000 wintersportreizen.

Zowel jongeren, studenten, families met kinderen als seniorenkoppels nemen plaats in de touringcar. Zij nemen deel aan georganiseerde skireizen van touroperators. Die organisatoren kunnen de touringcarbedrijven zelf zijn, maar ook andere instellingen zoals bijvoorbeeld Skikot, Skiline, Kazou, het Onafhankelijk Ziekenfonds (OZ) en Gezinssport Vlaanderen. Daarnaast zijn er ook verenigingen en scholen die de autocar inzetten om hun eigen skireis te verzorgen.

Vlamingen kiezen op de eerste plaats voor Oostenrijk, gevolgd door Italië en Frankrijk. Het zijn vooral families die naar kindvriendelijke skigebieden in Oostenrijk en Italië gaan. De jongeren kiezen eerder voor de Franse Alpen. Franstalige Belgen gaan logischerwijze op de eerste plaats naar Frankrijk. Enkele typische en populaire bestemmingen met de touringcar: Zell am See en Niederau & Oberau (Oostenrijk), Kronplatz en Val di Sole (Italië), Val Thorens en Les Contamines (Frankrijk).

Waarom is de touringcar zo’n goed idee? De reizigers zijn enthousiast over het gemak om vlakbij huis opgehaald te worden, en aan de voet van de skipiste afgezet te worden; 
geen vermoeiende tocht meer met de auto, geen stress door winterellende onderweg; 
voldoende plaats voor alle bagage (ski’s, skischoenen en -stokken, helmen…); 
nieuwe mensen leren kennen aan boord, en ervaringen met hen uitwisselen (groepsdynamiek); 
zorgeloos genieten van de après-ski, want de professionele chauffeur brengt iedereen veilig terug, plus de ecologische voetafdruk… de touringcar is veruit het meest ecologische vervoermiddel over de weg.

  • Niet alleen Rantour brengt Belgische skiërs naar de besneeuwde hellingen. 


Een reactie plaatsen

css.php