Beslissing Maastricht-Hasselt uitgesteld door Raad van State

Beslissing Maastricht-Hasselt uitgesteld door Raad van State

De Raad van State heeft de beslissing over de sneltram Maastricht-Hasselt opnieuw met zes weken uitgesteld. Volgens Het Belang van Limburg slinkt op deze manier de kans dat de huidige Vlaamse regering – voor de verkiezingen – de aanbesteding nog kan doen.

De beslissing van de Raad van State is essentieel voor het tramdossier. Nadat de uitspraak al twee keer werd uitgesteld, verwachtte iedereen voor 6 maart een definitief oordeel. Maar de Raad van State liet nu onverwacht weten dat ze opnieuw zes weken extra nodig heeft.

Daardoor nadert het dossier de verkiezingen, waardoor de kans kleiner wordt dat de zittende Vlaamse regering de aanbesteding voor de infrastructuurwerken nog kan doen. Als dat niet gebeurt voor 26 mei, is de volgende Vlaamse regering aan zet. Dat zou – afhankelijk van de samenstelling ervan – kunnen betekenen dat de sneltramlijn geen onderdeel meer uitmaakt van het volgende Vlaamse regeerakkoord en dat het hele dossier na jarenlang onderhandelen alsnog in de prullenbak verdwijnt.

  • Raad van State stelt beslissing sneltram Maastricht-Hasselt uit. Komt van uitstel afstel, nu de verkiezingen naderen?

Een reactie plaatsen

css.php