Besseling Holding failliet

Besseling Holding failliet

Op 5 februari jl. is Besseling Travel B.V. te Amersfoort door de rechtbank in Gelderland failliet verklaard. Als curator is aangesteld Mr. C. Bijl. Na het omvallen van de taxipoot Bestax in oktober (overgenomen door Noot), viel afgelopen vrijdag het doek voor de touringcar- en koeriersdivisie en de onderhoudstak van het lang zeer toonaangevende vervoersbedrijf in de regio.

De rol van het familiebedrijf van oprichter Martien Besseling aan de Stuwdam in Amersfoort lijkt daarmee uitgespeeld.

De familie had gehoopt – door eind oktober het faillissement van Bestax aan te vragen – de rest van het bedrijf overeind te kunnen houden. Tegelijk met de aanvraag van het faillissement werd afgelopen vrijdag nog wel een nieuwe BV opgericht onder de naam Besseling Vervoert. Dit duidt op een mogelijke doorstart.

De aangestelde curator, Kees Bijl, acht in een reactie voor de Amersfoortse Courant, een doorstart ‘niet kansloos’. Volgens hem wordt er onderhandeld met Kasberg Beheer BV, een onderneming uit Rhenen die onlangs de hypotheek op het pand van Besseling en de debiteuren heeft overgenomen.

Onlangs kwam Besseling in opspraak omdat het smeergeld zou hebben betaald aan een medewerker van busbedrijf Jan de Wit Group. Besseling ontkende iets met de transacties te maken te hebben. Het onderzoek in de zaak loopt nog.

  • Maakt ‘Besseling Vervoert’ een doorstart?

Een reactie plaatsen

css.php