Beveiligingsfirma G4S zoekt buschauffeurs voor Brussels Airport

Beveiligingsfirma G4S zoekt buschauffeurs voor Brussels Airport

De veiligheidsagenten van G4S rijden binnenkort misschien ook met de bus, meldt De Tijd. Het bedrijf won het contract om reizigers op Brussels Airport ‘airside’ met de bus van de gate naar het vliegtuig te brengen. G4S zoekt daarvoor 50 buschauffeurs. Het contract was eerder in handen van Open Tours.

Het beveiligingsbedrijf stelt al 900 mensen tewerk op de luchthaven. Het zorgt vooral voor de beveiliging van de luchthaven. Maar G4S breidde zijn activiteiten de voorbije jaren stevig uit. De nieuwe buschauffeurs van G4S moeten vanaf 1 maart rijden met de 30 elektrische bussen die Brussels Airport eerder bestelde bij de Chinese constructeur BYD. Het luchthavenbestuur zal de bussen beheren, terwijl G4S het personeel en de organisatie op zich neemt.

G4S snoepte het buscontract af van het busbedrijf Open Tours, dat onlangs werd overgenomen door de Franse busgigant Keolis. Maar G4S beklemtoont dat het niet wil concurreren met De Lijn of Keolis. “We worden geen busmaatschappij”, stelt topman Jean-Paul Van Avermaet. “Dit is een dienstverlening gebaseerd op de noden van onze klant.” Pikant detail: Van Avermaet zetelt als onafhankelijk bestuurder in de raad van bestuur van De Lijn.

  • Beveiliger G4S zoekt buschauffeurs voor Brussels Airport.

Een reactie plaatsen

css.php