BIOS-groep en Connexxion staan lijnrecht tegenover elkaar tijdens kort geding

BIOS-groep en Connexxion staan lijnrecht tegenover elkaar tijdens kort geding

Op 11 januari doet de rechter uitspraak in een kort geding dat is aangespannen door de BIOS Groep tegen Regiovervoer Groningen en Connexxion. RTV Noord meldt dat beide partijen elkaar in dit geding geen centimeter toegeven en lijnrecht tegenover elkaar staan. Schuurman)

Het gaat in dit kort geding over de overgang van personeel.

Regiovervoer Groningen voerde in opdracht van de BIOS-groep tot 1 januari 2018 het WMO-vervoer en het leerlingenvervoer uit in de stad Groningen en Haren. Vanaf die datum werd het overgenomen door Connexxion, die de aanbesteding had gewonnen.

Regiovervoer Groningen vindt dat Connexxion al het vaste personeel moet overnemen omdat er sprake is van een zogeheten “overgang van onderneming”. Het gaat om ongeveer 50 mensen. De organisatie spande een kort geding aan tegen Connexion omdat deze dat weigerde.

Maar volgens Connexxion is er sprake van een “overgang van contract”. Dat houdt de verplichting in om slechts 75 procent van het vaste personeel over te nemen. Maar ook in dat geval houdt Connexxion zich niet aan de afspraken, betoogde advocaat Van Kranenburg van Regiovervoer Groningen. Volgens haar hebben zeker 14 mensen die daar wel recht op zouden hebben geen volwaardig nieuw contract aangeboden gekregen. Van Kranenburg: “Het staat vast dat ze dat niet hebben gedaan en het vermoeden is dat ze dat willens en wetens niet hebben gedaan.”

Volgens RTV Noord bestrijdt advocaat Schouten van Connexxion dat. Volgens hem heeft de vervoersmaatschappij volgens de regels gehandeld. De rechter doet donderdag 11 januari uitspraak.

  • BIOS Groep sleept Connexxion voor de rechter over overgang Gronings personeel.

Een reactie plaatsen

css.php