Bloomberg: ‘Uber wil met beursgang 10 miljard dollar ophalen’

Bloomberg: ‘Uber wil met beursgang 10 miljard dollar ophalen’

Volgens Bloomberg geeft Uber deze week het startschot voor zijn beursintroductie (IPO). Het wordt een van de grootste beursintroducties ooit. Maar de eigenlijke operatie is nog niet begonnen, al loopt Uber zich wel alvast warm.

Naar verwachting komt Uber Technologies donderdag al met zijn beursdossier in de openbaarheid. De komende weken trekt het bedrijf naar potentiële investeerders terwijl de eerste beursnotering op Wall Street voor mei is voorzien. Daarin hoopt Uber, volgen goed-ingevoerde bronnen, zo’n 10 miljard dollar op te halen. Dat zou het de grootste beursgang van het jaar in de VS en een van de grootste van de afgelopen tien jaar maken. Welke waardering Uber krijgt is nog onzeker. Vorig jaar werd Uber na een kapitaalronde nog op 76 mrd. dollar gewaardeerd, maar daarna schoven bankiers een waardering van 120 mrd. dollar naar voren.

De beursgegevens van Uber zullen eindelijk gedetailleerde data over het bedrijf geven. Ondanks een groeiende omzet was Uber nog nooit winstgevend. Afgelopen jaar leed het 1,8 mrd. dollar verlies op een omzet van 50 mrd. dollar. De eerdere beursgang van concurrent Lyft, dat na de start al snel een waarde onder de introductiekoers optekende, kan voor beleggers nauwelijks inspirerend werken.

  • Gaat Uber in mei naar de beurs?

Een reactie plaatsen

css.php