Brussel wint Smart City Award Mobility

Brussel wint Smart City Award Mobility

Het Brussels Gewest won deze week de Agoria Smart City Award Mobility. De jury verkoos het Brusselse project als winnaar in de categorie mobiliteit. De geïntegreerde aanpak, het oog voor alle vervoersmodi en de focus op technologie werden sterk gewaardeerd door de leden van de jury.

Op initiatief van Minister voor Mobiliteit Pascal Smet werden de verkeerslichten op belangrijkste assen op elkaar afgestemd in functie van het tijdstip en de verkeersvraag. Het project van Brussel Mobiliteit en de MIVB won de prijs in de categorie slimme mobiliteit in het kader van de Agoria Smart City Awards

“We zien niet alleen een positieve invloed op de reistijd van voetgangers, fietsers, openbaar vervoer en automobilisten, maar ook op de luchtvervuiling. De verkeerslichten houden rekening met het verkeer in real time en er werden ook specifieke scenario’s ontwikkeld voor bijvoorbeeld EU-bijeenkomsten, tunnelsluitingen, het uitrijden van hulpdiensten en zo. Dankzij de afstemming van de lichten kunnen alle mensen zich vlotter door de stad bewegen. Het Brussel van de toekomst is een slimme stad. Dit project is opnieuw een stap in die richting. Ik ben bovendien bijzonder fier dat Brussel Mobiliteit een zeer complex project als dit tot een goed einde bracht. Ik wens de medewerkers van Brussel Mobiliteit dan ook van harte te danken en te feliciteren voor het fantastische werk.” Zegt Pascal Smet, Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken.
• Brussel wint Smart City Award Mobility voor verbetering doorstroming

Een reactie plaatsen

css.php