Brussels Airport ontvangt elektrische bussen voor Brussels Airport Company

Brussels Airport ontvangt elektrische bussen voor Brussels Airport Company

BYD is begonnen met de levering van 30 elektrische bussen voor Brussels Airport Company (BAC). BAC is de beheerder van Zaventem Airport, de luchthaven van de hoofdstad van Europa. De eerste 12 meter lange elektrische bussen zijn de afgelopen week in gebruik genomen.

Onderdeel van de order voor de e-bussen is een tienjarig onderhoudscontract. Gedurende deze periode staat BYD garant voor een betrouwbare busdienst op de luchthaven. De elektrische bussen van BYD worden ingezet als transferdienst tussen vliegtuigen en de luchthaventerminal voor aankomende en vertrekkende passagiers.

De 30 elektrische bussen zijn twaalf meter lang, uitgerust met drie deuren, en voorzien van een state-of-the-art uitrusting. Passagiers kunnen gebruik maken van gratis on-board Wi-Fi en USB-laadpunten terwijl digitale beeldschermen in de bussen actuele vluchtinformatie tonen.

BYD installeert 30 zelf ontworpen laadpunten op Zaventem Airport. Met deze laadpunten is het mogelijk om de e-bussen ‘s nachts in de terminal op te laden. De laadpunten zijn vergelijkbaar met de speciale laadinstallaties die BYD eerder heeft geïnstalleerd op Amsterdam Schiphol Airport. De Nederlandse luchthaven maakt sinds juni 2015 gebruik van een vloot van 35 elektrische bussen van BYD. Daarmee was Amsterdam Schiphol Airport de eerste grote internationale luchthaven die heeft gekozen voor de 12 meter lange BYD e-bussen.

Sindsdien zijn de BYD e-bussen uitgegroeid tot een vertrouwd gezicht op luchthavens over de hele wereld. Naast de Amsterdamse luchthaven zijn ook de luchthavens van Sydney (Australië), Kansas en Los Angeles (Verenigde Staten) en Shenzhen (China) overgestapt op de volledig elektrische en emissievrije bussen van BYD.

Brussels Airport Company maakte eerder dit jaar uitgebreid kennis met de nieuwe BYD e-bussen. Na een testperiode zijn alle chauffeurs getraind om met de elektrische bussen te rijden.

Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company: “De keuze voor elektrische bussen past bij de ambities van Brussels Airport om de CO2-uitstoot te verminderen met 40 procent in 2030, in vergelijking met referentiejaar 2010. Voor elke investering in nieuwe materieel zoeken we ecologische oplossingen die het comfort voor onze passagiers vergroten. Naast het feit dat de nieuwe e-bussen stil en emissievrij zijn, zijn ze uitgerust met gratis Wi-Fi en USB-poorten. Met de komst van deze nieuwe bussen verbeteren wij onze dienstverlening voor onze passagiers.”

  • BYD is begonnen met de levering van 30 volledig elektrische 12 meter bussen aan de Brusselse luchthaven Zaventem.

Een reactie plaatsen

css.php