Brusselse federatie Febet zoekt 300 nieuwe taxichauffeurs

Brusselse federatie Febet zoekt 300 nieuwe taxichauffeurs

Het rommelt al een tijdje in de Brusselse taxisector. En ondanks de onzekerheid over de toekomstige regulering van de sector en onvrede over de huidige regelgeving, zijn de Brusselse taxibedrijven op zoek naar 300 medewerkers.

De Belgische federatie voor taxibedrijven Febet gaat daarom 300 chauffeurs aanwerven in Brussel en heeft daarvoor het tewerkstellingsagentschap Actiris ingeschakeld. De nieuwe krachten moeten het nijpende tekort aan taxichauffeurs verhelpen.

Op dit moment rijden er in Brussel ongeveer 1.300 taxi’s rond en zijn er ruim 2.000 taxichauffeurs fulltime in dienst. Maar dat blijkt onvoldoende om de permanentie te garanderen, schrijft de RTBF.

“We hebben minstens 2.600 fulltime chauffeurs nodig. Maar het is bijzonder moeilijk om de Brusselse vacatures ingevuld te krijgen,” zegt Sam Bouchal van taxifederatie Febet. Volgens Bouchal ligt dat aan de moeilijke Brusselse examens.

“De Brusselse examens om een vergunning te krijgen, zijn anders dan in Wallonië of Vlaanderen,” zegt hij. “In Brussel moet je bijvoorbeeld op gesprek bij een psycholoog. En bijna geen enkele kandidaat slaagt voor die test.” Daarom schakelt de sector tewerkstellingsagentschap Actiris in.

Febet is ook nadrukkelijk op zoek naar vrouwelijke chauffeurs. “De taxisector heeft een macho-imago, en dat willen we zien verdwijnen,” zegt Bouchal. “We willen onze horizon verbreden en afscheid nemen van het cliché dat een taxichauffeur altijd iemand is uit een achtergestelde wijk die geen werk vindt en dan maar taxichauffeur wordt.”

  • De Brusselse taxisector zoekt 300 nieuwe chauffeurs.

Een reactie plaatsen

css.php