BusTech Challenge 2019: België wint competitie voor busmonteurs

BusTech Challenge 2019: België wint competitie voor busmonteurs

Joris Keymeulen is de beste. De 51-jarige uit België stond op het hoogste podium in de “BusTech Challenge 2019″. In de interne competitie voor busmecaniciëns, die om de twee jaar wordt gehouden door Daimler Buses, versloeg hij medestrijders uit 17 Europese landen. De tweede plaats ging naar Remo Glanzmann uit Zwitserland, brons ging naar Robin Sonfors uit Zweden.

In totaal namen afgelopen zomer 730 deelnemers deel aan de voorronde van de vijfde wedstrijd van de officiële Omniplus-servicecentra in Europa. Deze specialisten moesten op hun sites een uitgebreide online vragenlijst over de bus, onderhoud en reparatie opstellen. In de laatste ronde in het Duitse Neu-Ulm toonden de respectievelijke nationale winnaars begin februari hun praktische vaardigheden. De monteurs moesten bijvoorbeeld op zoek naar fouten in het airconditioningsysteem van de bus, de oorzaak vinden en elimineren voordat het elektrische systeem compleet uitviel. Daarnaast moesten ze de automatische transmissie van een stadsbus repareren.

  • Joris Keymeulen is de beste in de ‘BusTech Challenge 2019’. De 51-jarige Belg won het van Remo Glanzmann uit Zwitserland. Het brons ging naar Robin Sonfors uit Zweden.

Een reactie plaatsen

css.php