Busvervoer Nederland bekroont Breda als ‘touringcarvriendelijkste gemeente’

Busvervoer Nederland bekroont Breda als ‘touringcarvriendelijkste gemeente’

Busvervoer Nederland (BVN) reikte vrijdag 29 maart de nieuwe prijs voor ‘touringcarvriendelijkste gemeente’ – een beeld gemaakt door kunstenaar Ron Moret – uit aan wethouder Boaz Adank (Economie, Werk en Bereikbaarheid) van Breda. Dit gebeurde zer toepasselijk op de overstapplaats bij station Prinsenbeek. Volgens Busvervoer Nederland verdient Breda de prijs vanwege de gastvrijheid van de stad, het meedenken op busdossiers en de bereidheid om investeringen te doen.

Volgens BVN maakt de gemeente Breda in haar beleid onderscheid tussen de dagtochten met bestemming Breda, internationale lijndiensten en vertrekkende busreizen (zoals meerdaagse reizen en dagtrips). “Breda is daardoor goed in staat de verschillende verkeersstromen te scheiden, waarbij het mes overduidelijk aan twee kanten snijdt. Busbedrijven en klanten hebben geen last van meer van één overbelaste halteplek, terwijl de gemeente het aantal vervoersbewegingen in het centrum veel beter kan spreiden,” aldus BVN.

“Breda verdient de prijs omdat de gemeente goed op de hoogte is van de verschillende vormen van touringcarvervoer”, geeft BVN-voorzitter Theo Vegter aan. “Dit zien we lang niet overal en het is een mooie steun in de rug voor onze sector. Het is goed dat de snelgroeiende internationale lijndiensten een plek op het OV-knooppunt hebben gekregen. De vakantiereizen naar station Prinsenbeek verplaatsen is ook een goede zet: vlakbij de A16, voldoende parkeergelegenheid en zeer goed bereikbaar met OV.” Vegter vervolgt: “Het feit dat de gemeente investeert in oplossingen voor de sector, sterkt ons in onze bewering dat de touringcarsector weinig vraagt maar wel heel veel biedt. Door slim te investeren, krijgt een stad er veilige, duurzame en goedkope (vakantie)mobiliteit voor terug.”

  • Busvervoer Nederland bekroont Breda als ‘touringcarvriendelijkste gemeente’ omdat het oog heeft voor verschillende aspecten van het touringcarvervoer.

Een reactie plaatsen

css.php