Busworld 2017: Eberspaecher Suetrak werkt met duurzaam CO2-koelmiddel voor bus-airconditioningsystemen

Busworld 2017: Eberspaecher Suetrak werkt met duurzaam CO2-koelmiddel voor bus-airconditioningsystemen

Op Busworld Kortrijk (van 20 tot en met 25 oktober), presenteert de specialist voor thermisch management in bus en touringcar, Eberspaecher Suetrak, zijn nieuwe duurzame koel-, verwarmings- en ventilatieproducten (Rambla/stand R-41). Met het innovatieve concept systeem AC250 biedt het bedrijf een platform voor het toekomstig gebruik van het natuurlijke koelmiddel CO2. Een ander hoogtepunt is de vijfde generatie van de wereldwijd succesvolle unit AC353, die in alle klimaatzones kan werken.

Eberspaecher Suetrak voert intensief onderzoeks- en ontwikkelingswerk uit aan systemen met alternatieve koelmiddelen. Het concept systeem AC250 is een ontwikkelingsplatform op basis van het milieuvriendelijke, veilige en efficiënte koelmiddel CO2. De modulaire oplossing is ontworpen om gebruik te kunnen maken van veelgebruikte koelmiddelen en ook voor het toekomstige gebruik van CO2. Het systeem is speciaal aangepast aan de belangrijkste eisen van elektrische, hybride en trolleybussen. Het grootste pluspunt van de AC250 is de geïntegreerde warmtepomp, met een innovatieve luchtstroomomkeerfunctie, waardoor het complexe koelstroomcircuit veel eenvoudiger wordt. De luchtventielen veranderen de richting van de luchtstroom om een ​​naadloze overgang tussen koel- en verwarmingsmodus te geven. Het koelcircuit blijft stabiel in alle bedrijfstoestanden – er zijn geen stilstandstijden, zoals nodig zijn bij conventionele systeemschakelmodus.

Betrouwbaar, duurzaam en robuust – de vijfde generatie op het dak gemonteerde AC353-5 combineert de baanbrekende eigenschappen van de wereldwijd succesvolle AC353-productfamilie in één systeem. Met meerdere varianten en koeltechnische specificaties van 27 tot 48 kilowatt, kan het systeem zowel in gematigde klimaatzones als in landen waar tropische temperaturen heersen, functioneren. Het gereduceerde gewicht en de verbeterde componenten hebben ervoor gezorgd dat op het verbruik van koelmiddel en elektriciteit kan worden bespaard – met maximaal 10 procent naar gelang van de systeemvariant.

Met de V188 biedt Eberspaecher Suetrak een verdampingseenheid die in het dak van de bus kan worden ingebouwd. De aanpasbare airco-oplossing zorgt voor optimaal comfort voor de reizigers – zowel single-als dubbeldekkers. Het lichte gewicht en de lage bouwhoogte van het toestel verminderen de luchtweerstand, waardoor het systeem nog efficiënter kan werken.

De E-Control werd ontwikkeld als een oplossing voor de flexibele besturing van alle boordverwarmings- en koelcomponenten. In het hart van het systeem is de besturingseenheid, de E-Control Box, te vinden. De modulaire systeemstructuur zorgt voor gecentraliseerde controle van alle airconditioningscomponenten, met inbegrip van de airconditioning-units op het dak- en bij de bestuurdersstoel, de compressor, convector, verwarming en vloerverwarming. Aangepaste instellingen kunnen worden geprogrammeerd voor bussen met conventionele verbrandingsmotoren, alsmede voor elektrische en hybride bussen. Het platform wordt bediend via de duidelijk gestructureerde E-Control interface. Grote, duidelijk gemarkeerde knoppen zorgen ervoor dat de bestuurder tijdens het rijden intuïtief alle sleutelfuncties kan bedienen.

  • Eberspaecher Sutrak showt op Busworld de vijfde generatie van de succesvolle AC353.

Een reactie plaatsen

css.php