Buswrak ongeval Sierre in alle stilte vernietigd

Buswrak ongeval Sierre in alle stilte vernietigd

Het wrak van de bus die op 13 maart 2012 in het Zwitserse Sierre verongelukte en waarin 28 mensen het leven lieten, is in alle stilte vernietigd, schrijft de Belgische krant De Standaard. Het wrak werd door eigenaar Toptours van Zwitserland naar België gesleept en hier door een recyclagebedrijf vernietigd.

Kort na het ongeval, vorige week vijf jaar geleden, werd het wrak weggesleept naar een hangar vlakbij de tunnel waar op die bewuste dag 28 mensen, onder wie vijftien kinderen en twee begeleiders uit Lommel, het leven lieten. Nadien verhuisde het voertuig naar een militair depot in de Zwitserse stad Sion. Bij de nabestaanden van de slachtoffers van het busongeval was er nadien volgens de krant wat onenigheid over wat er met het buswrak zou moeten gebeuren. Even werd er geopperd om van het wrak een monument te maken omdat het de laatste plek was waar de kinderen hadden geleefd, maar dat zagen de meeste ouders niet zitten.

Inmiddels is gebleken dat het buswrak in alle stilte vernietigd is. Nadat het Zwitserse gerecht het onderzoek naar de oorzaak van het busongeval in de zomer van 2015 afsloot en de bus werd vrijgegeven, werd er voorgesteld om het wrak in Zwitserland te laten vernietigen. Maar eigenaar Toptours koos ervoor om de bus naar België te halen om te vermijden dat het wrak op een Zwitsers autokerkhof zou belanden.

Eind 2015 werd de zwaar-beschadigde bus in alle discretie door een Belgisch takelbedrijf van Zwitserland naar België versleept. Hier is de bus door een recyclagebedrijf vernietigd. Heel wat ouders van slachtoffers koesterden jarenlang de hoop dat er in de verongelukte bus nog spullen van hun kinderen zouden liggen, maar de bus bleek leeg te zijn. Blijft de vraag waarom de ouders nooit zijn ingelicht over het transport. “Na het afsluiten van het onderzoek was het aan de eigenaar om te beslissen wat er met het wrak moest gebeuren”, aldus de Zwitserse procureur Olivier Elsig.

  • Het buswrak van het ongeval bij Sierre is inmiddels vernietigd.

Een reactie plaatsen

css.php