BYD claimt ‘s werelds langste elektrische bus

BYD claimt ‘s werelds langste elektrische bus

De Chinese busconstructeur BYD stelde in haar hoofdvestiging in Shenzhen ’s werelds eerste 27 m. compleet elektrische dubbelgelede bus voor. Volgens BYD is het met plaats voor 250 reizigers ook de langste elektrische bus ter wereld. De concurrentie is alvast elektrisch-hybride: Volvo’s 30 m. lange BRT-bussen in Zuid-Amerika en de 30,7 m. lange AutoTram van Göppel in Dresden.

De maximumsnelheid van de BYD K12A is 70 km/u. Het is bovendien de eerste elektrische bus die, afgaande op de terreinvereisten en gewenste energiebesparing, kan switchen tussen aandrijving van twee of vier wielen. De BYD K12A past, met zijn body van aluminiumlegeringen en BYD kerntechnologie van batterijen, elektromotoren en elektronische besturingen, goed in het Bus Rapid Transit (BRT) systeem,

“Vandaag zet BYD opnieuw zijn kerntechnologie, betrouwbare producten en innovatieve oplossingen in om de twee grote stedelijke kwalen van congestie en vervuiling op te lossen,” zei Stella Li, Senior Vice President van BYD. “De K12A zorgt voor  zero-emissie in BRT-systemen, waardoor passagiers kunnen genieten van stil milieuvriendelijk reizen, terwijl de bus  tegelijkertijd aanzienlijk op onderhoudskosten voor busbedrijven bespaart.”

“Ik ben ervan overtuigd dat BYD’s superlange, pure elektrische bussen de toekomst zijn voor BRT-systemen,” zei Luis Carlos Moreno, CEO van Express, een van de BYD’s grote klanten in Colombia. “Tijdens deze reis naar Shenzhen heb ik gezien dat de bussen van de stad al voor 100% geëlektrificeerd zijn en ik ben ervan overtuigd dat elektrificatie de wereldwijde trend voor de toekomst is.”

  • BYD claimt ‘s werelds langste vol-elektrische bus.

Een reactie plaatsen

css.php