Car2go zorgt (ook) op Schiphol voor taxi-concurrentie voor reizigers met handbagage

Car2go zorgt (ook) op Schiphol voor taxi-concurrentie voor reizigers met handbagage

Deelautobedrijf Car2go van autofabrikant Daimler (Mercedes-Benz) breidt uit naar Schiphol. Reizigers kunnen binnenkort zelf zo’n stadsauto pakken op de luchthaven en in Amsterdam achterlaten. Ook kan een klant in de stad een auto pakken en achterlaten op het vliegveld. Een ritje kost € 0,31 per minuut, plus een luchthaventoeslag van €8,90.

Waar de auto’s op Schiphol komen te staan is bij de bekendmaking gisteren (woensdag) nog niet bekendgemaakt, behalve dat het ‘vlak bij de terminal’

  1. Ook is nog niet bekend wanneer precies de dienst beschikbaar is. De deel-auto’s zijn vooral geschikt voor reizigers met een beperkte hoeveelheid bagage. Car2go gebruikt elektrische Smarts met plek voor twee personenen hooguit enkele tassen.

In Amsterdam is Car2go sinds 2011 actief en rijden nu meer dan driehonderd ‘free floating’ elektrische Smarts rond. Schiphol lag buiten het werkgebied, waardoor reizigers in dit gebied geen auto konden pakken of achterlaten. Met de uitbreiding naar de luchthaven lijkt het bedrijf vooral de concurrentie aan te gaan met taxi’s. Een rit met de deelauto van de luchthaven naar zakencentrum Amsterdam-Zuid kost ongeveer €15, pakweg de helft van de rit met een taxi. De trein blijft voordeliger – een enkele reis in eerste klas zonder korting kost rond de €5. Ook het Koreaanse Hyundai is met 100 (grotere) elektrische deelauto’s (Ioniq) actief in Amsterdam.

• Car2Go straks ook op Schiphol.

Een reactie plaatsen

css.php