Connexxion huurt flink perceel op de Waarderveldweg in Haarlem

Connexxion huurt flink perceel op de Waarderveldweg in Haarlem

Connexxion heeft goedkeuring gekregen van de gemeente Haarlem om de komende 10 jaar het perceel aan de Waarderveldweg te huren, met een mogelijkheid tot verlenging. Connexxion opent op de Waarderveldweg een stallingslocatie voor de nieuwe concessie Haarlem-IJmond die op 3 september 2017 van start gaat. Hierdoor komen meer arbeidsplaatsen beschikbaar in de Waarderpolder.

Wethouder Joyce Langenacker is heel blij met de verhuur. “Connexxion gaat een groot deel van een kavel in gebruik nemen die al lang leeg is geweest. Voor de werkgelegenheid is het gunstig omdat er bij de remise op het Waarderveld 170 extra banen komen. Daarnaast heeft Connexxion mooie plannen op gebied van duurzaamheid. Dat zijn punten die we in de Waarderpolder graag zien.”

De bouwwerkzaamheden gaan van start zodra Connexxion de omgevingsvergunning ontvangt. Er komt een kantoorgebouw met bijbehorende installaties en bijgebouwen. Het grootste deel van het terrein blijft onbebouwd voor het stallen van bussen. Het overgebleven stuk grond aan de oostzijde van het Waarderveld (circa 4.000 m2) blijft in de verkoop. Op dit moment worden op het Waarderveld voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. De nieuwe locatie krijgt o.a. zonnepanelen en een verticale tuin (groene gevel). Hiermee wordt de operatie op de Waarderveldweg zoveel mogelijk klimaatneutraal.

De in- en uitrit van de nieuwe stallingslocatie komt aan de Industrieweg nummer 5. De bussen hoeven dus niet over de Tappersweg en de Waarderveldweg te rijden. Er komt wel een nooduitgang aan de Waarderveldwegzijde. Deze wordt in principe niet gebruikt. De meeste bussen zijn ’s morgens al voor de spits van het terrein weg en komen na de spits pas weer terug, waardoor de bussen geen extra file veroorzaken in de Waarderpolder. De bussen rijden dezelfde routes die ze nu al rijden.

Kort na de start van de concessie gaat Connexxion met 16 elektrische voertuigen rijden. In de komende jaren bouwt Connexxion de elektrische vloot uit naar 58 elektrische, veel stillere, voertuigen. Tot die tijd blijven de huidige voertuigen rijden op groen gas. Connexxion blijft de remise aan de Jan van Krimpenweg gebruiken, zodat de bussen van het R-net, die nu op Schiphol staan, hier gestald kunnen worden. Voor Connexxion is het efficiënt om onderhoud en stalling van bussen te concentreren. Voor Haarlem biedt dit veel extra werkgelegenheid.

  • Connexxion huurt perceel in de Haarlemse Waarderpolder.

Een reactie plaatsen

css.php