Connexxion sluit vestigingen in Winschoten en Stadskanaal vanwege Publiek Vervoer

Connexxion sluit vestigingen in Winschoten en Stadskanaal vanwege Publiek Vervoer

Connexxion sluit haar kantoren in Winschoten en Stadskanaal. Het vervoersbedrijf verhuist naar Veendam, waar het een nieuw onderkomen betrekt, ontdekte het Dagblad van het Noorden.

De kantoren die sluiten zijn de voormalige vervoersbedrijven van De Grooth Vervoer die vijf jaar geleden door Connexxion zijn overgenomen van de familie Van der Wal uit Winschoten. Enkele honderden chauffeurs, centralisten en kantoorpersoneel krijgen daardoor een nieuwe werkplek. De verhuizing is een gevolg van het binnenhalen van de aanbesteding publiek vervoer in Oost-Groningen, Centraal Groningen en Noord-Midden Drenthe.

De nieuwe locatie aan de Orionweg in Veendam ligt centraler in het werkgebied en is daardoor een betere uitvalsbasis voor de chauffeurs. De ondernemingsraad is om advies gevraagd. De verhuizing moet al over enkele weken gerealiseerd zijn.

De bedrijfsleiding van Connexxion noemt in een nieuwsbrief dat voor Veendam is gekozen vanwege verbeterde infrastructuur, uitstraling en voorzieningen. “Het is geen reorganisatie, maar een verhuizing”, benadrukt Lucas Stassen, woordvoerder van Connexxion. “Voor het personeel verandert er niets, behalve dat ze verder moeten reizen. Maar met het binnenhalen van een nieuw, achtjarige vervoersopdracht, is het werk geborgd. Dat is toch goed nieuws.” Connexxion sleepte recent ook het Wmo-vervoer in de stad Groningen in de wacht. Stassen gaat ervan uit dat de naam De Grooth Vervoer behouden blijft. Die naam is diep geworteld in de regio.

Voor Winschoten en Stadskanaal is de verhuizing een harde klap. Het aantal arbeidsplaatsen in beide Oost-Groninger plaatsen daalt met enkele honderden. Taxi De Grooth, later De Grooth Vervoer, heeft een lange traditie wat betreft publiek vervoer. Sinds 1934 was het De Grooth Vervoer die dit vervoer vanuit Winschoten voor zijn rekening nam. Het familiebedrijf begon aan de Stationstraat in hartje Winschoten, om daarna via het Newexco-terrein te eindigen aan de Industrieweg.

Lees verder:

http://www.dvhn.nl/groningen/Connexxion-sluit-vestigingen-in-Winschoten-en-Stadskanaal-22901050.html

  • Verdwijnt wellicht de naam De Grooth?

Een reactie plaatsen

css.php