CROW publiceert film Total Cost of Ownership-model voor Zero Emissie Bussen

CROW publiceert film Total Cost of Ownership-model voor Zero Emissie Bussen

De transitie naar zero emissie busvervoer vraagt om het maken van rationele keuzes en het creëren van een dialoog tussen alle stakeholders in de ov-keten en de energieketen, aldus CROW.

CROW ondersteunt dit met het Total Cost of Ownership-Model (TCO) voor Zero Emissie Bussen, onder leiding van Pieter Tanja. In een nieuwe korte film worden de mogelijkheden van het model aan de hand van een praktijkvoorbeeld helder uitgelegd. Het TCO-model Zero Emissie Bussen is het meest geavanceerde en meest integrale in zijn soort. Het berekent alle kosten van bussen en laadinfrastructuur en de maatschappelijke baten in de exploitatie en geeft die op inzichtelijke wijze weer. Het model wordt actueel gehouden en ondersteunt zo een neutrale manier de kennisdeling die essentieel is voor de versnelling van de transitie.

De afgelopen maanden is gewerkt aan de korte film. Dennis Straat (Gedeputeerde Provincie Utrecht), Victor Everhardt (Wethouder Gemeente Utrecht), Els de Wit (Ministerie I&W), Pieter Wouters (Ministerie I&W), Han van der Wal (QBUZZ) en Pieter Tanja (beheerder CROW) nemen u in 6 minuten mee door het TCO-model Zero Emissie Bussen. Zij lichten toe hoe het model alle kosten van bussen, laadinfrastructuur, exploitatie en maatschappelijke baten berekent en hoe u op basis van de uitkomsten samen met alle stakeholders in de keten, gefundeerde afwegingen kunt maken.

Kijk voor meer informatie, de film en gratis aanmelden voor het model op www.crow.nl/tco-model. Voor aanvullende informatie kan contact opgenomen worden met Pieter Tanja, beheerder TCO-model Zero Emissie Bussen via p.tanja@crow-ndov.nl.

  • CROW publiceert film Total Cost of Ownership-model voor Zero Emissie Bussen.

Een reactie plaatsen

css.php