Daily Mail: “Eurostar Amsterdam-Londen wil prijsoorlog met goedkope vluchten”

Daily Mail: “Eurostar Amsterdam-Londen wil prijsoorlog met goedkope vluchten”

De treinen van Eurostar die binnenkort – waarschijnlijk eind april – in vier uur van Centraal Station naar Londen rijden, zullen niet duurder zijn dan vliegen met budgetmaatschappijen. Integendeel, verwacht de Britse krant de Daily Mail.

Volgens de Britse krant zal Eurostar naar verwachting stevig concurreren met goedkope vliegtickets. Daily Mail spreekt nu al van een prijzenoorlog “op een van de meest competitieve routes op het continent.” De exacte prijs van een treinkaartje is echter nog niet bekend.

De Eurostar doet een kleine vier uur over de trip, terwijl een vliegtuig nog niet eens een uur onderweg is. Daar staat tegenover dat je met de trein direct in de binnenstad van Londen uitstapt en onderweg meer comfort hebt.

Mark Smith, expert op het gebied van internationale treinen, vertelde de Daily Mail dat uit onderzoek blijkt dat de ‘magische reistijd’ voor een met vliegtuig concurrerende trein maximaal drie uur is. Maar in recente jaren staan passagiers op vliegvelden langer te wachten door veiligheidsmaatregelen en zou de kleine vier uur van Eurostar aantrekkelijk genoeg zijn.

Zowel Smith als Daily Mail verwachten dat de trein een ‘game changer’ zal zijn voor de manier waarop Britten naar Londen reizen.

  • Eurostar Amsterdam-Londen concurreert met tarieven en reistijd rechtstreeks met het vliegtuig.

Een reactie plaatsen

css.php