Daimler’s nieuwe aandeeelhouder: Li Shufu, Geely-oprichter en bouwer van  LEVC’s Londense taxi

Daimler’s nieuwe aandeeelhouder: Li Shufu, Geely-oprichter en bouwer van LEVC’s Londense taxi

Een dochteronderneming van Geely Group Co, Ltd, Hangzhou, China, een bedrijf dat eigendom is van Li Shufu en onder het beheer van Zhejiang Geely Holding Group Co Ltd., Hangzhou, China, valt, heeft 9,69 procent aandelen verworven van Daimler AG, Stuttgart. “Daimler is een fantastisch bedrijf met een eerste klas management. Het is een eer voor mij om dit team, onder leiding van Dieter Zetsche in de toekomst te ondersteunen”, zegt Li Shufu, CEO en eigenaar van Zhejiang Geely Holding Group en Geely Group.

“In het bijzonder, ben ik blij om Daimler te begeleiden op weg om een ​​van ‘s werelds toonaangevende leveranciers van elektromobiliteit te worden”. De toewijding van de Geely Group in Daimler is dan ook op lange termijn. Li Shufu wordt de grootste afzonderlijke aandeelhouder van Daimler AG bij de verwerving van de aandelen. Voorlopig is noch de Geely Group, noch een ander bedrijf uit de Zhejiang Geely Holding Groep van plan zijn belang in Daimler te vergroten. “We respecteren en waarderen de cultuur, waarden en corporate governance van Daimler AG”, zei Li Shufu.

De Zhejiang Geely Holding Group is de grootste particuliere autofabrikant in China met meer dan RMB 270 miljard (ongeveer $ 43 miljard) in 2017 en een van ‘s werelds toonaangevende leveranciers van elektromobiliteit. Een van de belangrijkste activa van de Groep van de Chinese automaker Geely omvatten Automobile Holdings Ltd., Hangzhou (46 procent), Volvo Cars, Göteborg, Zweden (100 procent), Lotus Motorcars, Norfolk, Verenigd Koninkrijk (51 procent), Proton Cars, Maleisië ( 49,9 procent) en London Taxi, Coventry, VK (100 procent). De Geely Group is ook eigenaar van een van de grootste Chinese autodeelaanbieders, Cao Cao (100 procent), die vandaag ‘s werelds grootste vloot elektrische voertuigen exploiteert met ongeveer 16.000 elektrische voertuigen.

  • Leverancier Londense taxi stapt in bij Daimler AG.

Een reactie plaatsen

css.php