De Lijn heropent haltes op het Brusselse Noordstation

De Lijn heropent haltes op het Brusselse Noordstation

De bussen van De Lijn stoppen en vertrekken sinds vrijdag opnieuw bij de haltes van het Brusselse Noordstation. Na een soap van ongeveer een week waarin De Lijnbussen stopten en vertrokken op het Rogierplein – en daar werden beboet omdat ze op de vrije busbaan parkeerden – zijn ze nu weer terug onder het station, 500 meter verderop.

Na ‘constructief overleg’ met de betrokken partijen zijn er voldoende garanties om de tijdelijke haltes in de buurt van het station op te heffen, liet de vervoersmaatschappij weten in een persbericht. De 30 buslijnen vertrekken nu opnieuw vanuit het Noordstation, maar het loket van De Lijn gaat pas deze week open.

Er zijn afspraken gemaakt over de hygiëne en veiligheid van het busstation. Er komen extra vuilnisbakken en een grote container voor het afval na de voedseluitdeling aan migranten. Daarnaast wordt het afval binnen en buiten het station vaker verwijderd. Om wildplassen tegen te gaan, worden urinoirs geïnstalleerd. Daarnaast zullen er vaker schoonmaakploegen ingeschakeld worden, ook in het weekend. Op 8 december opent het Rode Kruis een nachtopvang voor transmigranten.

Om de veiligheid te garanderen zal de Brusselse politie de hele dag patrouilleren in en rond het station. Daarnaast krijgt de controledienst van De Lijn ook een rechtstreekse lijn met de politie. Ten slotte zal ook de drugsproblematiek in het CCN-gebouw worden aangepakt en komt er verlichting in de donkere hoeken.

De overlast op Brussel Noord sleept al maanden aan. Eerder trok de (internationale) maatschappij Flixbus aan de alarmbel.

  • De Lijn heropent haltes op het Brusselse Noordstation.

Een reactie plaatsen

css.php