De Sneltram Hasselt-Maastricht rijdt zeker naar station Hasselt. Maar hoe?

De Sneltram Hasselt-Maastricht rijdt zeker naar station Hasselt. Maar hoe?

Wat in Maastricht niet kan, is in Hasselt een must: de ‘Spartacustram’ zal hoe dan ook tot aan het station rijden. Hoe die daar op Hasselts grondgebied moet komen, is ook na het overleg tussen het stadsbestuur en De Lijn- topman Roger Kesteloot, afgelopen vrijdag, nog niet duidelijk, meldt de Gazet van Antwerpen.

Roger Kesteloot, directeur-generaal van De Lijn, kwam naar Hasselt om met het stadsbestuur te overleggen waar de Spartacus sneltram in de toekomst precies zal rijden. Want met de bestuurswisseling in januari – na de verkiezingen – kwam er nog een extra struikelblok voor het zo al moeilijke dossier.

De ploeg van Steven Vandeput (N-VA) en schepen van Mobiliteit Marc Schepers (Rood-Groen+) wil onder geen beding weten van een traject door de binnenstad. “Dat is één van de tracés die we besproken hebben”, zeggen de twee politici. “Voor ons kan een sneltram door de Heilig-Hartwijk niet, maar het ligt wel nog op tafel.” 
De neuzen staan – aldus de lokale media – duidelijk nog niet allemaal in dezelfde richting. Maar over één ding zijn ze het wel eens. “Als de sneltram er komt, moet die hoe dan ook tot aan Hasselt- station rijden. Het tracé met een eindhalte aan de Grenslandhallen is eigenlijk nooit een optie geweest.”

De denksporen die op tafel lagen: het eerste is het Groene Boulevard- tracé, waarbij de kleine ring volledig wordt gevolgd in één richting. Het tweede is het Grote Ring-tracé, waarbij de tram van aan de Elfde Liniestraat aftakt richting Grote Ring om via de binnenkant van de ring de achterkant van het station te bereiken. Over het derde tracé bestaat onduidelijkheid. Mogelijk gaat het om een kopstation aan de Elfde Liniestraat/Dusartplein, dan wel een kopstation ter hoogte van de Grenslandhallen. Die laatste optie, met een kopstation bij de Grenslandhallen, is het minst populair. “De Lijn gaat deze voorstellen nu meer in detail bekijken”, zeggen Vandeput en Schepers. “Om te beginnen is het natuurlijk de vraag wat technisch allemaal kan. Maar net daarom is deze oefening zo interessant, want de vorige plannen zijn natuurlijk al enkele jaren oud.”

  • De Sneltram Hasselt-Maastricht rijdt zeker naar station Hasselt. Maar hoe?

Een reactie plaatsen

css.php