Donderdag 21 maart: Kamercommissie I&W vergadert over toegankelijk OV en problemen op taximarkt

Donderdag 21 maart: Kamercommissie I&W vergadert over toegankelijk OV en problemen op taximarkt

Op donderdag 21 maart vergadert de Kamercommissie I&W met staatsecretaris Stientje van Veldhoven over openbaar vervoer en taxi. Uitgangspunt is de Kamerbrief van 14 maart jl. waarin de staatssecretaris een aantal recente beleidsmaatregelen op de taximarkt aanstipt (zie onder). Met de brief informeerde zij de Tweede Kamer over een aantal recente ontwikkelingen op de taximarkt.
Wat het OV-gedeelte van de vergadering betreft, stuurde de staatsecretaris samen met de minister van VWS onlangs een brief naar de Kamer over ‘Iedereen Onderweg’ (zie onder). Hierin komt terug dat het doelgroepenvervoer en openbaar vervoer toegankelijker gemaakt moet worden. Doelgroepenvoer is vervoer voor mensen die niet zelfstandig kunnen reizen. Mensen met een beperking zouden net zo goed van het openbaar vervoer gebruik moeten kunnen maken, als mensen zonder beperking. Daarom investeert het kabinet in ov-ambassadeurs, die mensen kunnen helpen bij het reizen met de trein, bus of metro. Staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) trekt hier 1,5 miljoen euro voor uit (zie verderop onder OV).

Klik hier voor de Kamerbrief: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2019/03/14/ontwikkelingen-op-de-taximarkt

• Donderdag 21 maart: Kamercommissie I&W vergadert over toegankelijk OV en problemen op taximarkt. 

Een reactie plaatsen

css.php