Duurzaam, snel en comfortabel met de bus van Arnhem naar Wageningen

Duurzaam, snel en comfortabel met de bus van Arnhem naar Wageningen

Een hoogwaardige en duurzame busverbinding tussen Arnhem en Wageningen. Dat is de inzet van een samenwerking tussen onder meer de gemeenten Wageningen, Renkum en Arnhem, en de Provincie Gelderland. Op 6 juli ondertekenen zij een intentieverklaring waarin ze afspreken de mogelijkheden voor zo’n verbinding te onderzoeken. Uiterlijk 2022 moet de nieuwe bus gaan rijden.

Steeds meer mensen reizen van Arnhem Centraal Station naar Wageningen University & Research (WUR), en terug. Sinds 2013 is de groei van het aantal reizigers meer dan 81 procent. Terwijl de bestaande busverbinding gelijk is gebleven.

De nieuwe hoogwaardige verbinding vergroot de (internationale) bereikbaarheid van de regio. Reizigers van bijvoorbeeld de ICE kunnen dan bijvoorbeeld van Arnhem Centraal Station snel naar de WUR. Het aantal internationale studenten en medewerkers van de WUR neemt toe. Deze mensen hebben behoefte aan een goede en snelle verbinding tussen Wageningen, Arnhem en de luchthavens van Düsseldorf of Amsterdam.

Het project biedt daarnaast kansen voor de inzet van zero emissie technieken uit de regio. Dat biedt economische mogelijkheden en werkgelegenheid voor de hele regio. Ook de verbinding tussen Nijmegen, Arnhem en Wageningen is belangrijk voor de stimulering van de regionale economie.

Het onderzoek naar de hoogwaardige en duurzame busverbinding wordt gefinancierd door de Provincie Gelderland. Zij is concessieverlener van het openbaar vervoer in deze regio. Op 6 juli wordt de intentieverklaring formeel ondertekend door gedeputeerde Conny Bieze, de wethouders Geert Ritsema (Gemeente Arnhem), Jasper Verstand (Gemeente Renkum) en Han ter Maat (Gemeente Wageningen), door lid van de Raad van Bestuur Tijs Breukink (Wageningen University & Research, wethouder Arthur Boone als voorzitter van het PFO Mobiliteit (regio Arnhem Nijmegen), Sigrid Helbig (The Economic Board) en Marcel Hielkema (VNO-NCW). De ondertekenaars reizen dan met de historische trolleybus van Arnhem naar Oosterbeek, waar de ondertekening plaatsvindt.

  • Nieuwe snelle en duurzame busverbinding Arnhem-Wageningen.

Een reactie plaatsen

css.php