EBS bestelt 43 Iveco Crossway LE Natural Power

EBS bestelt 43 Iveco Crossway LE Natural Power

De ‘Duurzame bus van het jaar 2018′ van Iveco Bus (net gelauwerd op de IAA in Hannover) boekte opnieuw succes met de order van 43 Crossway LE Natural Power voor Egged Bus System (EBS). EBS, gevestigd in Purmerend, heeft 43 Crossway Low Entry op aardgas besteld. Deze bussen zullen begin december worden opgeleverd en worden ingezet voor interstedelijke lijnen in de concessie Voorne-Putten. EBS exploiteert al sinds 2011 lijnen in het noordwesten van Nederland en voornamelijk ten noorden van Amsterdam. Meer dan 40.000 reizigers per dag maken gebruik van de EBS-lijnen waarop deze Crossway LE NP worden ingezet, vooral van en naar Rotterdam en Den Haag.

Deze 12 meter lange voertuigen, uitgerust met de nieuwste generatie Iveco Cursor 9 NP, met 43 stoelen en airconditioning, zullen het wagenpark van 200 EBS-bussen completeren en bijdragen aan de ontwikkeling van een duurzaam openbaar vervoer door het hele land.

Deze bussen zijn milieuvriendelijk en bieden een bijzonder slim ontwerp, namelijk door de integratie van gecomprimeerde aardgastanks in het dak. Deze exclusieve eigenschap – die is gepatenteerd door het merk – in combinatie met de versterkte structuur optimaliseert het zwaartepunt voor een grotere stabiliteit op de weg en meer comfort voor zowel de bestuurder als de passagiers. Met een totale capaciteit van 1.260 liter (4 315 liter-tanks) heeft het voertuig een bereik van 500 tot 600 km, afhankelijk van het type gebruik.

  • EBS zet 43 Iveco Crossway LE Natural Power in op Voorne-Putten.

Een reactie plaatsen

css.php