Eerste MOBY-dag – De ‘Dag van het Schoolbusje’ in Roeselare

Eerste MOBY-dag – De ‘Dag van het Schoolbusje’ in Roeselare

Elke dag vervoeren 3.000 buschauffeurs in België 80.000 leerlingen van het buitengewoon onderwijs veilig naar school. Op woensdagmiddag 16 mei vindt daarom voor de eerste maal in Vlaanderen de ‘Dag van het Schoolbusje’ plaats, de MOBY-dag. Op de vaste overstapplaats in Roeselare zetten 26 buschauffeurs en hun -begeleiders zo’n 600 leerlingen uit 6 scholen voor buitengewoon onderwijs in de bloemetjes.

De bussector dankt op zijn beurt de chauffeurs en begeleiders voor hun dagelijkse inzet. Dit initiatief gaat uit van de busfederatie FBAA, de 10 busbedrijven die het vervoer voor deze scholen verzorgen, en de scholen zelf.

MOBY is een nieuwe campagne rond de ophaaldiensten voor de leerlingen van het bijzonder onderwijs. De campagne wil de buschauffeurs & -begeleiders de aandacht geven die ze verdienen voor hun inzet en hun sociale rol. Het gaat immers om een beroep met een groot hart voor kinderen en jongeren met een zekere ingesteldheid of beperking.

Daarnaast wil de campagne de band versterken die er in de loop van het schooljaar is ontstaan tussen de chauffeurs en hun passagiers van “het schoolbusje”. Op die manier zetten we de fijne tijd op de bus in de kijker.

Tijdens de MOBY-dag bedanken de chauffeur en de begeleider/begeleidster hun passagiers. De sector bedankt op zijn beurt de chauffeur en de begeleider/begeleidster voor hun dagelijkse inspanningen.

Op woensdagmiddag 16 mei testen we het concept van de MOBY-dag in Roeselare, op de vaste verzamel- en overstapplaats voor bussen nabij de veiling. 10 busbedrijven en 6 pilootscholen nemen deze keer deel. Het is de bedoeling om deze dag jaarlijks te houden, en uit te breiden naar andere scholen en provincies in België.

• FBAA organiseert voor de eerste keer ‘De Dag van het Schoolbusje’.

Een reactie plaatsen

css.php