Elke 10 minuten een IC en 1 miljoen extra voor treinen in Noord-Holland belooft NS.

Elke 10 minuten een IC en 1 miljoen extra voor treinen in Noord-Holland belooft NS.

Vanaf december laat NS elke 10 minuten een Intercity rijden tussen Amsterdam, Utrecht en Eindhoven. Een route waar veel reizigers nu nog klagen over drukke treinen. Deze wijziging verbetert het reizen tussen deze steden aanzienlijk: vaker een trein betekent minder lang wachten en een grotere kans op een zitplaats. Ook zorgt het ervoor dat NS hier meer reizigers kan vervoeren.

Nadeel van de wijziging is dat een paar verbindingen in Noord-Holland er op achteruit gaan. Dit wordt veroorzaakt door het feit dat hier een tienminuten-dienstregeling moet aansluiten op een kwartiers-dienstregeling. De consumentenorganisaties verenigd in het LOCOV geven aan dat zij zich hier zorgen over maken.

Naar aanleiding van deze zorgen wil NS EUR 1 miljoen investeren om deze nadelen te verzachten. Dit bedrag wordt gebruikt voor extra treinen. NS bespreekt dit voorstel met ROVER en de provincie Noord-Holland. Wij zetten al onze kennis en expertise in om de puzzel samen zo goed mogelijk the leggen. Dat is onderdeel van het samenstellen van de nieuwe dienstregeling wat wij ieder jaar doen. Die nieuwe dienstregeling gaat in december van dit jaar in.

  • NS belooft 1 miljoen euro extra voor treinen in Noord-Holland.

Een reactie plaatsen

css.php