Eurostar levert sterke prestaties in 2017

Eurostar levert sterke prestaties in 2017

Eurostar, de hogesnelheidstrein die het Verenigd Koninkrijk met het Europese vasteland verbindt, rapporteert een sterke prestatie in 2017, ondersteund door een toename van het zakelijk verkeer en een toename van het aantal reizigers uit de Verenigde Staten.

De omzet steeg met 11% op jaarbasis in 2017 (880 miljoen Britse pond in 2017 t.o.v. 794 miljoen Britse pond in 2016) en het aantal passagiers steeg met 3% in vergelijking met 2016 (10,3 miljoen in 2017 t.o.v. 10 miljoen in 2016). Eurostar rapporteert een voorlopige, niet- geauditeerde bedrijfswinst van 57,6 miljoen Britse pond in 2017.

Het hele jaar door zag Eurostar een toename van het aantal bezoekers uit de Verenigde Staten, met een groei van het passagiersvolume met 26% ten opzichte van 2016. Met de koninklijke bruiloft in het Verenigd Koninkrijk in mei en Parijs als gastheer voor de Ryder Cup in september, lijkt de boost in het aantal reizigers uit de Amerikaanse markt zich in 2018 door te zetten.

Het aantal zakenreizigers die vorig jaar de Eurostar namen, groeide met 8% in vergelijking met 2016. Zakelijke reizigers verkiezen meer en meer hogesnelheidstreinen boven het vliegtuig omwille van de snelheid, het gemak en comfort.

Na een eerste officiële trein van Londen naar Amsterdam vorige week, zijn tickets voor de nieuwe route van Eurostar nu beschikbaar. De eerste commerciële dienst vertrekt op woensdag 4 april vanuit Londen St Pancras International. Met een reistijd van slechts 3 uur en 41 minuten van Londen naar Amsterdam en 3 uur van Londen naar Rotterdam, transformeert de nieuwe dienstregeling de verbinding tussen deze belangrijke bestemmingen.

Nicolas Petrovic, CEO Eurostar:
“Vorig jaar zagen we een echte heropleving in de Amerikaanse markt en een mooie groei qua zakenreizen. Na een positieve prestatie in 2017 zijn we nu goed geplaatst om ons netwerk naar Nederland uit te breiden. Met meer dan vier miljoen passagiers per jaar tussen Londen en Amsterdam, is het groeipotentieel voor de nieuwe dienstverlening en de volledige markt aanzienlijk.”

• Eurostar levert sterke prestaties in 2017.

Een reactie plaatsen

css.php