Eurostar rapporteert een sterk eerste kwartaal 2017

Eurostar rapporteert een sterk eerste kwartaal 2017

Eurostar, de HST tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland, rapporteert vandaag een positief eerste kwartaal in 2017. De omzet steeg met 15% op jaarbasis (232 miljoen Britse pond in Q1 2017 t.o.v. 201 miljoen Britse pond in Q1 2016), vooral dankzij een sterke prestatie wat betreft zakenreizen en de overzeese markten. Het aantal passagiers steeg in het eerste kwartaal met 2% (2,27 miljoen in Q1 2017 t.o.v. 2,23 miljoen in Q1 2016).

Begin dit jaar rapporteerde Eurostar een stijging van het aantal reizigers afkomstig uit markten buiten Europa. Deze stijging zette zich gedurende het eerste kwartaal door, met een stijging van 13% voor passagiers uit de VS en 18% voor passagiers uit de rest van de wereld.

Nicolas Petrovic, CEO Eurostar: “Het afgelopen kwartaal merkten we een heropleving van het aantal buitenlandse reizigers die naar Europa komen, voornamelijk door de gunstige wisselkoersen. Dankzij de toegenomen capaciteit op onze nieuwe treinen zijn we goed uitgerust om aan deze groei tegemoet te komen.”

De zakelijke reizenmarkt blijkt robuust, met een stijging van het aantal zakenreizigers met 6% in de eerste drie maanden van het jaar. Draadloos internet, een productieve werktijd tijdens de treinreis en een nieuwe businesslounge in Parijs maken de hogesnelheidstrein des te aantrekkelijk voor zakenreizigers.

Eurostar heeft in het afgelopen jaar belangrijke investeringen gedaan voor het traject Brussel-Londen. Naast een uitgebreide renovatie van de Eurostar-terminal, introduceert het bedrijf binnenkort de e320-treinen op de route Londen-Brussel. Vanaf eind mei genieten reizigers tussen Brussel en Londen van een verbeterde reiservaring, dankzij de nieuwe Eurostar-treinen, met meer comfort en nieuwe technologie.

De introductie van de e320 op de route London-Brussel en de opwaardering van de Eurostar-terminal in het station van Brussel-Zuid zijn de meest recente realisaties van een grootschalig investeringsplan van Eurostar voor zijn treinen, stations en diensten.

  • Vooral de zakenreissector bij Eurostar blijkt “robuust.”

Een reactie plaatsen

css.php