Facelift Mercedes V-klasse; binnenkort volledig elektrische MPV

Facelift Mercedes V-klasse; binnenkort volledig elektrische MPV

In 2014 kenmerkte de nieuwe Mercedes-Benz V-Klasse zich door een geheel nieuwe aanpak in design, uitstraling, comfort en veiligheid. Het concept bleek bijzonder succesvol te zijn: dit blijkt onder meer uit het feit dat er sinds de marktintroductie in 2014 zo’n 209.000 exemplaren van de V-Klasse zijn verkocht. In 2018 werd zelfs een verkooprecord gevestigd met ongeveer 64.000 verkochte exemplaren.

De facelift zorgt nu voor een verfrissend gevoel bij het reeds zo succesvolle model. Tot de hoogtepunten behoren een nieuw vormgegeven, opvallend gelijnde voorzijde alsmede de introductie van de OM 654 viercilinder dieselmotor-generatie – waarbij de V 300 d een nieuwe topwaarde van 176 kW/239 pk biedt. Bovendien is de 9G-TRONIC automatische transmissie voor het eerst leverbaar, terwijl het aanbod van veiligheids- en assistentiesystemen, waaronder Active Brake Assist, naar de nieuwste stand der techniek is gebracht.

De nieuwe V-Klasse is te bestellen vanaf maart 2019 en leverbaar vanaf juni 2019.  De prijzen zullen later bekend gemaakt worden. Daarnaast blijft Mercedes-Benz Vans zijn eDrive@VANs elektrificatiestrategie doorontwikkelen, binnenkort wordt een volledig elektrische MPV op de markt gebracht. Mercedes-Benz Vans biedt een voorproefje van de elektrische toekomst van zijn MPV tijdens de Autosalon van Genève met het bijna productierijpe studiemodel ‘Concept EQV’, dat daar zijn debuut gaat beleven.

  • Facelift voor de Mercedes-Benz V-klasse; binnenkort een volledig elektrische MPV.

Een reactie plaatsen

css.php