Flexbussen in regio Eindhoven op lijn 513 en lijn 555 | Bravo

Flexbussen in regio Eindhoven op lijn 513 en lijn 555 | Bravo

In de regio Eindhoven rijdt Hermes inmiddels op twee lijnen met zogenaamde Flexbussen. Een Flexbus is een 8-persoonbus die niet altijd bij alle haltes stopt. Bij de zogenaamde ‘flexhaltes’ kun je alleen opstappen als je de bus vooraf bestelt. Als er niemand belt, rijdt de bus via een kortere route.

De Flexbus werkt met ‘flexhaltes’: haltes waar de bus alleen langs komt als iemand de bus bestelt. Als je bij zo’n halte wilt opstappen, moet je rechtstreeks bellen naar de chauffeur (uiterlijk 5 minuten vooraf). Het telefoonnummer staat op de halte. De bus rijdt dan speciaal langs die halte om je op te pikken.

Wil je instappen op het vaste deel van de route, kan dat ook buiten de haltes om. Als je je hand opsteekt, stopt de chauffeur voor je als de verkeerssituatie dit toelaat. Op Flexbus gelden de normale OV-tarieven. Je kunt dus betalen met OV-chipkaart of een ritkaartje kopen bij de chauffeur.

​In de regio Eindhoven rijden op twee lijnen Flexbussen: lijn 513 rijdt tussen Strijp – St. Trudostraat – Loeffstraat en lijn 555 tussen station Helmond – Elkerliek ziekenhuis – Mierlo Hout – station Brandevoort.

  • De Flexbus komt alleen op telefonisch verzoek naar ‘flexhaltes.’

Een reactie plaatsen

css.php