Flix Mobility werd ‘s werelds grootste dienstverlener in 2018

Flix Mobility werd ‘s werelds grootste dienstverlener in 2018

Na nog een jaar met snelle groei, is FlixMobility de grootste busaanbieder ter wereld geworden, waarbij mensen in 29 landen via meer dan 350.000 dagelijkse verbindingen in Europa en de Verenigde Staten zijn verbonden. Een 40% toename van het aantal aansluitingen jaar-op-jaar.

Daarnaast lanceerde het bedrijf in 2018 FlixTrain in Duitsland als aanvulling op het bestaande busnetwerk en de allereerste volledig elektrische bus op langeafstandsroutes in Frankrijk en Duitsland, in combinatie met meerdere marktuitbreidingen, innovatie-implementaties en meer.

“Hoewel we slechts vijf jaar bezig zijn met het schrijven van de geschiedenis van FlixMobility, gaan we elk jaar een stukje verder,” zegt André Schwämmlein, oprichter en CEO van FlixMobility. “Alleen al in het laatste jaar brachten we onze diensten over de oceaan naar de Verenigde Staten, we lanceerden groene FlixTrains in Duitsland, we zetten de eerste volledig elektrische bus voor lange-afstandsdiensten op de weg in Frankrijk en daarna in Duitsland, we startten nationale netwerken in Polen, Zweden en binnenlandse verbindingen in België en Zwitserland en lanceerden talloze innovaties in onze bussen en treinen. We kijken ernaar uit om ook in 2019 dit tempo vol te houden met ons geweldige – en groeiende – team in 2019.”

Dankzij een uniek bedrijfsmodel waarin FlixMobility de technologieontwikkeling, netwerkplanning, het opbrengstbeheer, de operationele controle en de marketing verzorgt, terwijl MKB-partners de dagelijkse activiteiten van de bus- en treindiensten beheren, blijft FlixBus zich richten op het innoveren van het traditionele (bus)vervoerslandschap. In 2018 lanceerde FlixMobility integraties met Apple Pay, Google Pay en Google Assistant, bracht het virtual reality naar bussen naar en van Las Vegas en introduceerde het stoelreserveringen in de app en de ‘Where’s My Bus?’ live tracking-functie.

Op het gebied van het netwerk heeft FlixMobility in 2018 een grote stap gezet met de lancering van routes in het zuidwesten van de Verenigde Staten, beheerd door een nieuw kantoor met hoofdkantoor in Los Angeles. De routes gingen in mei vorig jaar van start: naar 27 bestemmingen, waaronder Los Angeles, Las Vegas, Phoenix en Tucson, en het netwerk verdubbelde snel met uitbreiding in Californië en de San Francisco Bay Area. In 2019 komen er verdere FlixBus USA-lanceringen in Texas en het noordoosten van New York City, waar FlixMobility een nieuw kantoor opende.

Het productaanbod groeide ook in heel Europa, met lanceringen in Wit-Rusland, nieuwe binnenlandse verbindingen in België en Zwitserland, nieuwe nationale netwerken in Polen en Zweden, de verdubbeling van het FlixBus-netwerk in de Benelux en verbindingen in alle Europese landen waarin FlixBus is momenteel aanwezig.

De snelle groei van FlixMobility is voor een groot deel te danken aan een groot en groeiend team over de hele wereld. Ongeveer 1500 werknemers werken voor FlixBus en FlixTrain in 16 kantoren in 14 landen. Door met medewerkers ter plaatse te werken binnen de FlixBus-markten, kan het bedrijf zich consequent aanpassen aan zowel de markt als de behoeften van de lokale klant.

Naast werknemers werkt FlixMobility met 300 partners die meer dan 7.000 FlixBus- en FlixTrain-drivers in dienst hebben. In totaal hebben deze personen meer dan 100 miljoen passagiers geholpen hun bestemmingen te bereiken sinds FlixBus in 2013 met slechts enkele routes in Duitsland van start ging.

  • Flix Mobility werd ‘s werelds grootste (vervoers)dienstverlener in 2018. Onder meer door uitbreiding in de VS.

Een reactie plaatsen

css.php