FlixBus breidt de verbindingen op Schiphol uit.

FlixBus breidt de verbindingen op Schiphol uit.

FlixBus start op 6 april met tientallen verbindingen naar de luchthaven Amsterdam Airport Schiphol. In de loop van de zomer zullen er nóg meer verbindingen, vooral vanuit de Randstad, Brabant en Limburg, volgen. Één van de grootste Europese luchthavens is daarmee ook dagelijks per FlixBus bereikbaar.

André Schwämmlein, oprichter & directeur FlixBus: “De aansluiting van de internationale luchthavens maakt deel uit van ons intermodaal mobiliteitsconcept in Europa. We zien onszelf als innovatieve speler in de mobiliteitsmarkt en we willen met het nieuwe intermodale aanbod laten zien hoe zich verschillende transportmiddel kunnen aanvullen. Alle betrokkenen van passagier, luchtmaatschappij tot buspartnerbedrijf, profiteren terwijl het individuele autogebruik gereduceerd wordt.”

In april begint FlixBus met de aansluiting van tientallen steden in Duitsland, Frankrijk en zelfs Tsjechië op Schiphol. In mei en juni zullen vooral ook Nederlandse steden zoals Eindhoven, Rotterdam, Den Haag en Heerlen en Duitse steden in de nabijheid van de Duits-Nederlandse grens volgen.

In Duitsland starten onder meer bussen naar de luchthaven Berlijn Tegel.

De eerste verbindingen vanuit Nederland naar de luchthavens in Brussel, Parijs en Frankfurt zijn al zeer succesvol. Rosa Donat, perswoordvoerster van FlixBus: “Met de luchthavenbussen bedienen we zelfs de reizigers die buiten Europa op vakantie gaan. Op die manier willen we het huidige OV aanvullen en voor een slimme integratie tussen de verschillende transportmiddelen zorgen. Nu al werken we samen met Air Canada en South African Airlines; reizigers van deze airlines kunnen met FlixBus gratis naar de luchthaven reizen.”

  • FlixBus zet in op meer luchthavenverbindingen.

Een reactie plaatsen

css.php