FlixBus breidt flink uit in België: Honderden nieuwe verbindingen naar negen landen

FlixBus breidt flink uit in België: Honderden nieuwe verbindingen naar negen landen

FlixBus breidt uit in België. Sinds 27 april kunnen reizigers vanuit België naar nóg meer bestemmingen en nóg vaker naar het buitenland reizen. Nieuw aangesloten aan het netwerk zijn Oostende en Verviers. Vanuit Brussel, Gent, Hasselt, Leuven, Brugge en Antwerpen starten er nieuwe verbindingen naar het buitenland.

Vanuit Brussel zijn per direct ruim dertig nieuwe bestemmingen rechtstreeks bereikbaar. Eind juni zullen tien verdere steden in Noord- en West-Frankrijk volgen.

Jesper Vis, directeur FlixBus Benelux: “We brengen Europa samen. België is al heel goed aangesloten aan Nederland, vooral verbindingen naar Amsterdam en Rotterdam zijn heel populair. Deze trajecten zullen we vaker bedienen. Hogere frequenties op bestaande, populaire routes en de betere aansluiting van België aan Duitse en Franse steden is waar we dit jaar de focus op hebben gezet.”

Hiermee zijn tien Europese landen direct aangesloten aan België. Met slechts één overstap is het gehele FlixBus netwerk te bereiken, een netwerk met inmiddels meer dan 1000 bestemmingen in 21 landen. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf €5 op de website, in de FlixBus-App of in samenwerkende reisbureaus.

De topbestemming voor de Belgen is Amsterdam, daarop volgt Parijs. Ook Rotterdam en Londen zijn zeer populair. Alleen al in de afgelopen zomer zijn er ruim 300.000 passagiers van en naar België gereisd. Door de uitbreiding van het netwerk verwacht de mobiliteitsaanbieder dit jaar nieuwe passagiersrecords. De meeste reizigers reizen vanaf Brussel, daarna komt Antwerpen en dan Gent.

Naast de grote uitbreiding vanaf Brussel rijdt FlixBus ook vanuit Antwerpen, Gent, Brugge, Hasselt, Luik en Leuven naar nieuwe bestemmingen. Oostende en Verviers zijn geheel nieuw aangesloten. Steden zonder nieuwe rechtstreekse verbindingen profiteren van de nieuwe overstap verbindingen, die ontstaan door de uitbreiding van het netwerk. In totaal bedient FlixBus nu zeventien haltes in België.

Op trajecten zoals Brussel – Amsterdam, Brussel – Parijs of Antwerpen – Parijs rijdt FlixBus nu al tot elf keer per dag. Vanwege het grote succes zal ook hier de frequentie omhoog gaan. Ook de populaire trajecten naar Londen (vanaf Brussel, Brugge, Leuven, Gent, Antwerpen, De Panne) zullen vaker worden bediend met een frequentie tot vier keer per dag.

  • FlixBus breidt fors uit in België.

Een reactie plaatsen

css.php