Flixbus selecteert BYD voor pilot elektrische busdienst in Duitsland

Flixbus selecteert BYD voor pilot elektrische busdienst in Duitsland

Deze week is een van ‘s werelds eerste langeafstandsdiensten met een volledig elektrische bus van start gegaan. Flixbus voert de proef in Duitsland uit met een volledig elektrische bus van BYD.

De langeafstandsproef van Flixbus is een van de eerste pilots waarbij een volledig elektrische en emissievrije bus wordt ingezet voor een langeafstandsdienst. De Flixbus-route tussen Frankfurt en Mannheim, via Frankfurt Airport en Heidelberg, heeft een totale lengte van 100 kilometer en wordt vier keer per dag afgelegd.

“Elektrische voertuigen zijn duurder in aanschaf, maar deze investering verdient zichzelf in de toekomst terug”, zegt CEO Fabian Stenger van Flixbus DACH. “Met deze pilot willen we een duidelijk signaal afgeven en laten zien dat elektrische mobiliteit een haalbaar alternatief is.”

De volledig elektrische bus van BYD  wordt elke nacht een of twee keer opgeladen met een 80kW laadstation in het centrale busstation van Mannheim en Frankfurt. Tijdens de proefperiode van een jaar legt de bus zo’n 125.000 kilometer af. Over een periode van vijf jaar levert de elektrische Flixbus een besparing op van zo’n 110.000 ton co2.

  • Flixbus selecteert BYD voor pilot elektrische busdienst in Duitsland.

Een reactie plaatsen

css.php