FlixBus vult ‘first and last mile’ in via samenwerking met Uber

FlixBus vult ‘first and last mile’ in via samenwerking met Uber

FlixBus en Uber starten een partnerschap dat het reizigers gemakkelijker maakt om eenvoudig de zogenaamde “eerste en laatste mijl” van of naar de FlixBus-halte te bereiken. De service is nu beschikbaar in de steden Berlijn, München, Frankfurt en Düsseldorf.

Als onderdeel van de samenwerking zullen FlixBus en Uber hun kennis bundelen voor multimodale mobiliteit, waardoor passagiers een veilige en geïntegreerde reiservaring van deur tot deur krijgen. Uber heeft een speciale functie ingesteld voor FlixBus-reizigers: virtuele ophaalpunten – zoiets als taxistandplaatsen, die er op die punten óók zijn – zijn nu beschikbaar in de Uber-app op de door FlixBus bediende haltes in Berlijn, München, Frankfurt en Düsseldorf. Overdag of ‘s nachts, wanneer ander openbaar vervoer niet of slechts gedeeltelijk beschikbaar is of met veel bagage reist, biedt het nieuwe partnerschap een geïntegreerde en comfortabele mobiliteitservaring. FlixTrain-reizigers kunnen ook rechtstreeks naar hun eigen voordeur reizen in Berlijn, Frankfurt en Düsseldorf met Uber of ze daar ophalen en naar het treinstation brengen. Blijkbaar heeft de bus-operator nog nooit van taxi’s gehoord.

Sinds herfst 2018 werken FlixBus en Uber al samen in Frankrijk. Verdere ontwikkeling van samenwerking, de nog grotere integratie en ook andere onderwerpen zoals e-mobiliteit zijn gepland. FlixBus en Uber zetten samen voor het eerst een belangrijke stap in de toekomst en integreren voor het eerst pick-up- en haalpunten op verschillende platforms.

Fabian Stenger, Managing Director van FlixBus en FlixTrain in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk: “Om de complete reisketen van deur tot deur in het belang van de consument en het milieu in kaart te brengen, willen we naadloos en op een geïntegreerde manier samenwerken met andere aanbieders. De samenwerking met Uber laat zien hoe dit zou kunnen. De combinatie van twee vervoerswijzen kan de gebruiksvriendelijkheid van beide aanbiedingen verbeteren en het nog gemakkelijker maken voor passagiers om afstand te doen van hun eigen auto. ”

Christoph Weigler, General Manager Duitsland: “Uber wil reizigers een alternatief bieden voor het gebruik van hun eigen auto. De samenwerking met FlixBus is een goed voorbeeld van hoe de zogenaamde ‘first and last mile’ eenvoudig kan worden georganiseerd met de Uber App, niet alleen voor het openbaar vervoer, maar ook voor lange afstanden. Onze ervaringen ermee in Frankrijk zijn indrukwekkend. We willen deze naadloze gebruikerservaring nu samen met FlixBus in Duitsland aanbieden.” FlixBus onderstreept dat het hier om een langdurige samenwerking gaat. Maar op dit moment zijn er nog geen plannen voor andere landen.

FlixBus en Uber informeren hun klanten over de nieuwe mogelijkheden op hun respectievelijke boekingskanalen en bieden gezamenlijke promotiecampagnes. Dit geeft passagiers ook extra voordelen: FlixBus biedt Uber-klanten een kortingscode van 10 procent voor het gehele netwerk in Europa (2000 bestemmingen, 28 landen) en Uber biedt 10 euro korting voor FlixBus-passagiers.

  • FlixBus vult ‘first and last mile’ in via samenwerking met Uber.

Een reactie plaatsen

css.php