Floortje naar het einde van perron 8/9 op station Leiden

Floortje naar het einde van perron 8/9 op station Leiden

Floortje Dessing heeft de wachtruimte op station Leiden omgetoverd tot een eigen museum. De TV presentatrice opende daar het Museum van Floortje, waar objecten uit Oceanië zijn te zien.

Het Nationaal Museum van Wereldculturen, onderverdeeld in Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum

Volkenkunde, heeft ruim 375.000 objecten in de collectie, waarvan veel verborgen schatten in haar geheime depot. De musea vindt het tijd om haar schatkamers te openen en de waardevolle objecten naar de mensen toe te brengen.

 

Floortje kreeg de eer om voorwerpen uit te kiezen die zij graag wilde exposeren. De expositie in het minimuseum is te zien tot en met 23 juli in de wachtruimte op perron 8/9b van station Leiden.

Floortje Dessing heeft heel de wereld bereisd en daarbij heeft Oceanië en het eilandleven in de Stille Zuidzee haar het meest gegrepen. Mensen die hier leven zijn zo een met de zee en daarom heeft Floortje objecten uitgezocht die hiermee zijn verbonden. Er is van alles te zien, van sieraden tot vis- en kookgerei.

Kijk voor meer informatie op de website van stichting Nationaal Museum Van Wereldculturen: www.museumvan.nl of luister de audiotour via instagram @museumvan.

  • Floortje Dessing opent eigen tijdelijk museum op spoor 8/9 in Leiden.

Een reactie plaatsen

css.php