Frank Janssen (CFO Menzis en ex-CFO Connexxion) in 2019 naar Keolis als CEO

Frank Janssen (CFO Menzis en ex-CFO Connexxion) in 2019 naar Keolis als CEO

De huidige CFO van Menzis, Frank Janssen, stapt in juni 2019 over naar OV-bedrijf Keolis als de nieuwe CEO van Keolis. Hij houdt van banen met een maatschappelijke relevantie, vertelt hij MT: “Ik werk nog iedere dag met veel plezier bij Menzis. Ik vind het echter belangrijk om in beweging te blijven en mijzelf uit te dagen; ook als bestuurder. De nieuwe functie van CEO bij Keolis Nederland past daar perfect bij. Ook omdat ik daarmee een maatschappelijk relevante bijdrage kan voortzetten. Vanuit mijn nieuwe functie zal ik mij gaan richten op de bereikbaarheid en mobiliteit van Nederland. En die maatschappelijke missie is voor mij een extra stimulans voor deze stap.”

Na zijn studie Bedrijfskunde in Groningen, startte Janssen bij Connexxion waar hij uiteindelijk na 17 jaar CFO wordt. Nu gaat Janssen weer naar het openbaar vervoer. En wel naar Keolis Nederland, de vervoersmaatschappij die tot 2017 door het leven ging als Syntus en operationeel is in de provincies Gelderland, Overijssel, Utrecht en Flevoland. Het bedrijf is eigendom van het Franse Keolis.

De huidige CEO, Cees Anker, die zeven jaar aan het hoofd stond van Syntus/Keolis, is alvast blij met zijn opvolger: “Frank en ik hebben eerder succesvol samengewerkt en ik ken Frank als een gedegen bestuurder met de juiste focus op de zakelijke aspecten, maar zeker ook met oog voor zijn omgeving.”

  • Frank Janssen neemt het CEO-stokje over van Cees Anker in juni 2019

Een reactie plaatsen

css.php