Friese touringcarleverancier Zuidend levert nieuwe midibussen aan Friese ondernemers

Friese touringcarleverancier Zuidend levert nieuwe midibussen aan Friese ondernemers

Het Friese bedrijf Zuideind uit Joure leverde eind januari een 29-persoons midi-touringcar Indcar Wing aan Kooistra Reizen uit Franeker en op 7 februari, eenzelfde model touringcar aan het eveneens Friese Birwa Tours uit Damwoude.

Vooral in het westen van het land rijden al veel midi-touringcars. Waar touringcarondernemers in het verleden 20 passagiers in een grote touringcar vervoerden, wil de huidige autobuspassagier liever in een touringcar op maat zitten. Dit kan tegenwoordig ook omdat de laatste tien jaar het comfort van kleinere touringcars enorm verbeterd is. Met name op het gebied van vering en geluidsreductie is er een hemelsbreed verschil met midi-touringcars van rond de millenniumwisseling.

Naast het verbeterde comfort zijn de twee nieuwe touringcars in Fryslân uitgevoerd met comfortabele verstelbare zetels, ruime zitplaatsen, perfecte klimaatbeheersing en veel veiligheidsvoorzieningen. Zo krijgt de chauffeur een geluidssignaal als hij buiten zijn rijbaan komt en zijn de touringcars uitgerust met een Automatisch Nood Rem Systeem (ANRS).

Birwa Tours en Kooistra Reizen hebben gemeen dat de bedrijven een lange geschiedenis kennen en dat in beide bedrijven de nieuwe generatie bezig is het roer over te nemen.

Kooistra Reizen is naast het verzorgen van schoolreizen en dagtochten ook zeer actief in het uitgaansvervoer met een partybus. Voor Birwa Tours geldt dat zij met deze nieuwe aanschaf maatwerk kunnen leveren: zij beschikken hiermee over touringcars voor 29 personen tot en met dubbeldekkers voor 88 personen.

Kortom, een Fries onderonsje: een Friese leverancier levert een hele mooie touringcar aan twee innovatieve Friese personenvervoerbedrijven.

  • Jan Smit van Zuideind overhandigt in het bijzijn van de heer Beijaard Sr. de sleutels van de nieuwe Indcar Wing touringcar aan Willem Beijaard van Birwa Tours uit Damwoude.

Een reactie plaatsen

css.php