Geen gok-reclame meer in het Brusselse OV

Geen gok-reclame meer in het Brusselse OV

Op voorstel van Hannelore Goeman vraagt minister Pascal Smet OV-bedrijf MIVB om gokreclame te verbieden. De MIVB gaat in op die vraag en neemt het verbod op in zijn nieuwe reclamehandvest dat ingaat op 1 januari 2019.

Naar aanleiding van ophef rond de seksistische gokreclame voor Star Casino op de MIVB deed Goeman begin dit jaar al een oproep om gokreclame te verbieden op en in het Brusselse openbaar vervoer. Deze woensdag kwamen er weer heel wat verontwaardigde reacties over gokreclame op de treinen van de NMBS. Volgens Goeman toont onderzoek duidelijk aan dat gokreclame er wel degelijk voor zorgt dat mensen (opnieuw) gaan gokken en dat reclame het risico op gokverslaving vergroot.

Goeman vindt dat de overheid niet blind mag blijven voor de negatieve impact van gokreclame en haar verantwoordelijkheid moet nemen. Minister Pascal Smet geeft alvast het goeie voorbeeld binnen zijn eigen bevoegdheid.

Goeman hoopt dat het verbod op gokreclame op de MIVB een eerste stap is naar een algemeen verbod op gokreclame. Goeman: “Ik ben blij dat we in Brussel niet wachten tot de federale regering maatregelen neemt om on-line gokken aan banden te leggen; gokreclame heeft geen plaats in de publieke ruimte,” aldus Goeman. “Een verbod op gokreclame via de MIVB is voor mij een belangrijke stap in de goede richting”.

  • Geen gokreclame meer in en op het Brusselse OV.

Een reactie plaatsen

css.php