Gemeenten en ministerie zetten in op zero-emissie voor doelgroepenvervoer

Gemeenten en ministerie zetten in op zero-emissie voor doelgroepenvervoer

Op 31 mei tekenden in Amersfoort 32 gemeenten en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een bestuursakkoord waarin zij afspreken dat hun doelgroepenvervoer vanaf 2025 volledig zero-emissie zal zijn.

Stientje van Veldhoven, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, nam naast het bestuursakkoord ook een convenant in ontvangst dat ondertekend is door een groot aantal toeleverende markpartijen. Strekking van akkoord en convenant is dat alle partijen zich samen gaan inzetten om de daadwerkelijke toepassing van zero-emissievoertuigen te realiseren.

Het bestuursakkoord is een signaal naar de gehele sector. Het biedt duidelijkheid aan alle partijen, waardoor de risico’s om te investeren in zero-emissiedoelgroepenvervoer verkleind worden.

In het bijbehorende convenant leggen partijen uit de sector hun intentie vast om de gezamenlijke ambitie te ondersteunen met acties. Gemeenten die ondertekenden zijn Publiek Vervoer Groningen Drenthe (namens 21 gemeenten), Zwolle, Amsterdam, Den Haag, Regio Drechtsteden (7 gemeenten) en Hoorn. Andere deelnemers zijn vervoerders, leveranciers van voertuigen en laadinfrastructuur, de VNG en het GNMI, KNV Taxi, de verenigde netbeheerders, Natuur & Milieu, en kennisorganisaties.

De toepassing van zero-emissievoertuigen draagt bij aan de CO2-reductie zoals afgesproken in het klimaatakkoord van Parijs en zorgt ook voor vermindering van luchtverontreiniging.

• Gemeenten en ministerie zetten in op zero-emissie voor doelgroepenvervoer

Een reactie plaatsen

css.php