Groningse buschauffeurs zijn unaniem: ‘We gaan staken’

Groningse buschauffeurs zijn unaniem: ‘We gaan staken’

Volgens RTV Noord zijn Groningse buschauffeurs van Qbuzz unaniem bereid om te gaan staken op 4 januari als de werkgevers in het openbaar vervoer niet ingaan op hun eisen voor een betere landelijke CAO. Ook elders in het land is de stakingsbereidheid volgens CNV en FNV groot.

Dat bleek maandagavond op een zogeheten driekwartsvergadering van de FNV in Groningen. De chauffeurs willen meer ruimte in hun dienstroosters. Volgens hen zijn de pauzes zo kort dat ze nauwelijks tijd hebben om te plassen. Verder willen ze onder meer een loonsverhoging van 3,5 procent in 2018.

De werkgevers zijn tot nu toe niet ingegaan op de eisen, en dat is de reden dat de FNV in het hele land driekwartsvergaderingen belegt. Die heten zo omdat minimaal 75 procent van de aanwezige leden moet besluiten tot een eventuele actie. In Groningen waren 89 chauffeurs aanwezig op de vergadering. FNV-bestuurslid en mede-onderhandelaar Pieter Beuzenberg: ‘Zo druk heb ik het elders in mijn gebied nog niet gezien’.

Alle aanwezige chauffeurs lieten weten zo nodig te gaan staken. Als de werkgevers ook daarna blijven weigeren tegemoet te komen aan de eisen van de bonden, volgen er later estafette-stakingsacties door het hele land.

  • QBuzz-chauffeurs in Groningen bereid tot staking.

Een reactie plaatsen

css.php