GVB-directeur Van Huffelen voor D66 naar Eerste Kamer?

GVB-directeur Van Huffelen voor D66 naar Eerste Kamer?

Alexandra van Huffelen, directeur van het Amsterdamse OV-bedrijf GVB, krijgt vrijwel zeker een zetel in de Eerste Kamer. Dat betekent dat ze na de verkiezingen voor de Provinciale Zaken, vier dagen het GVB gaat besturen en zich één dag aan landszaken wijdt. “Dat kan prima”, vertelde ze Het Parool. Van Huffelen staat op de derde plaats van de concept-kandidatenlijst van D66, dat momenteel tien zetels in de Eerste Kamer heeft.

“Ik blijf aan als algemeen directeur van het GVB, ik zal daar onverminderd inzetbaar zijn. Het werk in de Eerste Kamer gaat natuurlijk tijd vergen en om die reden ga ik twee huidige toezichthoudende functies die ik heb, bij het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en bij het Waarborgfonds voor de Zorg, beëindigen op het moment dat ik in de Eerste Kamer kom.” Van Huffelen gaat in de Eerste Kamer niet het woord voeren over onderwerpen waar ze bij uitstek in thuis is, zoals vervoer, mobiliteit, openbaar vervoer en dergelijke. Ze wil zich met name met klimaat, energie en milieu bezighouden. In de jaren ’90 werkte ze namelijk bij het ministerie van VROM – Volksgezondheid, Ruimtelijke Ordening en Milieu.

“Ik vind het geweldig dat ik dit samen met mijn baan bij het GVB kan doen” stelde ze in de Amsterdamse krant. “Ik heb het enorm naar mijn zin, ik wil nog lang blijven. Dit is een mooie combinatie. Wat daarna komt, zien we daarna wel weer.”

  • GVB-CEO Van Huffelen blijft vier dagen voor het GVB werken als ze in de Eerste Kamer terechtkomt.  

Een reactie plaatsen

css.php